Google kondigt game dienst Google Stadia aan, samenwerking met Enjin in verschiet?

De Game Developers Conference (GDC) is momenteel gaande in San Fransisco. Google kondigde er op 20 maart een nieuw project aan: Google Stadia.

Met Stadia wil Google de concurrentie aangaan met de markt voor computer games dat een totale marktwaarde heeft van meer dan $140 miljard.

Stadia komt in de vorm van een gamecontroller waarmee men gemakkelijk toegang zou hebben tot een videogame streamingdienst met behulp van Google Chrome. Dit systeem moet dan werken op elke tv of monitor, zolang men een internetconnectie heeft.

De potentie van het nieuwe systeem is immens, niet alleen voor de spelcomputermarkt maar ook voor de cryptocurrency-markt. Google heeft namelijk twee diensten aangekondigd die Stadia zullen ondersteunen: Unreal en Unity.

Wie ook aanwezig is tijdens de GDC is Enjin. Enjin is een groot op Ethereum gebaseerd gaming-platform uit Singapore met meer dan 20 miljoen geregistreerde gebruikers. De blockchain-ontwikkelaar heeft zijn eigen ERC-20 token, de Enjin Coin (ENJ), en maakt gebruik van ERC-115 tokens om content in spellen te delen op de blockchain.

Enjin werkt ook samen met Unity. Unity is net als Unreal een game engine, een platform waar spellen op ontwikkeld kunnen worden. Dat zou kunnen betekenen dat men spellen van Enjin zal zien op Google’s Stadia, wat enorme potentie zou kunnen hebben voor de adoptie van cryptocurrency.

Onlangs kondigde Enjin vijf nieuwe games aan die worden toegevoegd aan Enjin’s Gaming Multiverse (MV). Dat brengt het totaal op 22 spellen die onderdeel zijn van de Multiverse.

Tevens heeft Enjin samen met Changelly de lancering van een nieuwe blockchain-verkenner, de Blockchain Explorer, aangekondigd.

Enjin kondigde een paar weken geleden samenwerking met Samsung aan. Enjin zal beschikbaar zijn op de nieuwe (en zeer populaire) telefoontoestellen van Samsung, de Galaxy S10-serie. De Enjin Coin (ENJ) steeg na de aankondiging van de samenwerking met Samsung met maar liefst 550%.

Op het moment van schrijven is ENJ ongeveer $0,184 waard.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€30.260,50 Kopen
1
Bitcoinmeester
€30.594,40 Kopen
2
Litebit
€30.609,50 Kopen
3
SATOS
€30.821,20 Kopen
Meer nieuws

Anchorage wordt allereerste nationale cryptocurrency bank in de VS; “een grote verschuiving”

Groot nieuws in de crypto sector: Anchorage, een cryptocurrency custodian of bewaardienst, kondigt op 13 januari aan dat het nu het eerste crypto-bedrijf is...

Man die 7.500 bitcoins (BTC) weggooidde biedt nu $72 miljoen om ze terug te vinden

James Howells, de Brit die in 2013 per ongeluk een harde schijf met 7.500 bitcoins (BTC) weggooide, gaat het nog een keer proberen om...

Duits bedrijf gebruikt Stellar (XLM) voor uitgifte van €20 miljoen aan obligaties

Het is altijd mooi om te zien wanneer de traditionele financiële wereld een blockchain-netwerk gebruikt en dus de nieuwe technologie adopteert! Het Duitse Vonovia,...

Bitcoin (BTC) is wat het internet wil zijn, zegt Twitter CEO Jack Dorsey die verbod op president Trump toelicht

President Donald Trump is de afgelopen dagen van meerdere sociale mediaplatformen verbannen, waaronder Facebook, Instagram, YouTube en Twitter. Na de recente bestorming van het Capitool...

XRP is geen effect volgens Japanse toezichthouder, Grayscale ontbindt XRP fonds vanwege Ripple rechtszaak

De financiële toezichthouder van Japan, de Financial Services Agency (FSA), beschouwt XRP (XRP) niet als een security, oftewel effect. Dat zou de FSA aan...

Polkadot (DOT) bereikt nieuwe all-time high, maar wat voor een project is het eigenlijk?

Zoals vanochtend gelezen kon worden steeg polkadot (DOT) de afgelopen 24 uur flink in waarde. De altcoin was hiermee de grootste stijger van de...