Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Google kondigt game dienst Google Stadia aan, samenwerking met Enjin in verschiet?

De Game Developers Conference (GDC) is momenteel gaande in San Fransisco. Google kondigde er op 20 maart een nieuw project aan: Google Stadia.

Met Stadia wil Google de concurrentie aangaan met de markt voor computer games dat een totale marktwaarde heeft van meer dan $140 miljard.

- Advertentie -

Stadia komt in de vorm van een gamecontroller waarmee men gemakkelijk toegang zou hebben tot een videogame streamingdienst met behulp van Google Chrome. Dit systeem moet dan werken op elke tv of monitor, zolang men een internetconnectie heeft.

De potentie van het nieuwe systeem is immens, niet alleen voor de spelcomputermarkt maar ook voor de cryptocurrency-markt. Google heeft namelijk twee diensten aangekondigd die Stadia zullen ondersteunen: Unreal en Unity.

Wie ook aanwezig is tijdens de GDC is Enjin. Enjin is een groot op Ethereum gebaseerd gaming-platform uit Singapore met meer dan 20 miljoen geregistreerde gebruikers. De blockchain-ontwikkelaar heeft zijn eigen ERC-20 token, de Enjin Coin (ENJ), en maakt gebruik van ERC-115 tokens om content in spellen te delen op de blockchain.

Enjin werkt ook samen met Unity. Unity is net als Unreal een game engine, een platform waar spellen op ontwikkeld kunnen worden. Dat zou kunnen betekenen dat men spellen van Enjin zal zien op Google’s Stadia, wat enorme potentie zou kunnen hebben voor de adoptie van cryptocurrency.

Onlangs kondigde Enjin vijf nieuwe games aan die worden toegevoegd aan Enjin’s Gaming Multiverse (MV). Dat brengt het totaal op 22 spellen die onderdeel zijn van de Multiverse.

Tevens heeft Enjin samen met Changelly de lancering van een nieuwe blockchain-verkenner, de Blockchain Explorer, aangekondigd.

Enjin kondigde een paar weken geleden samenwerking met Samsung aan. Enjin zal beschikbaar zijn op de nieuwe (en zeer populaire) telefoontoestellen van Samsung, de Galaxy S10-serie. De Enjin Coin (ENJ) steeg na de aankondiging van de samenwerking met Samsung met maar liefst 550%.

Op het moment van schrijven is ENJ ongeveer $0,184 waard.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.401,46 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.401,46 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...