Rico Engelbarts
26/02/2019 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2019 14:15

Enjin gaat mogelijk samenwerking met Samsung aan, Enjin Coin in de plus

icon-altcoins
Altcoin nieuws
enjin_gaat_mogelijk_samenwerking_met_samsung_aan_enjin_coin_in_de_plus

Er gaan geruchten dat het blockchain-project Enjin samen gaat werken met de telefoonfabrikant Samsung. Een anonieme bron deelde een screenshot waarop de nieuwe Galaxy S10 te zien is met daarop de Enjin Wallet. Het nieuws is nog niet bevestigd, maar desalniettemin steeg de koers van Enjin behoorlijk.


Enjin is een blockchain-project dat zich vooral richt op het ontwikkelen van een gedecentraliseerd gaming-ecosysteem. Een aantal jaar geleden lanceerde Enjin de ERC-1155 token waarmee het de handel in in-game producten faciliteert. Met deze token kunnen in-game goederen worden verkocht en gekocht waarbij de eigendomsrechten van een digitaal product worden vastgelegd op de blockchain.
De afbeelding waarop de Enjin Wallet op het scherm van een Galaxy S10 te zien is werd naar verluidt door Tworld gepubliceerd. Tworld is het grootste telecombedrijf van Zuid-Korea. Op het scherm van de telefoon is te zien hoe de Enjin Wallet wordt gebruikt voor transacties met ethereum (ETH), Enjin Coin en de Basic Attention Token (BAT).
Samsung is een van de eerste grote telefoonfabrikanten die de cryptocurrency-wereld instapt. Op het nieuwste vlaggenschip van het Koreaanse bedrijf kunnen namelijk private keys worden opgeslagen. Er bestaan daarnaast geruchten dat Samsung eventueel crypto-betalingen met Samsung Pay kan gaan ondersteunen.
Na een korte opleving van de crypto-markt zijn de koersen van de meeste cryptocurrencies weer wat gezakt. Zo staan bitcoin (BTC) en ethereum respectievelijk 3,3% en 7,65% in de min. Enjin Coin staat echter maar liefst 21,44% in de plus, wat waarschijnlijk deels door de geruchten over de samenwerking met Samsung komt.
Enjin is dus voor sommige crypto-traders een enorm goede investering geweest, maar volgens analisten is het nu té risicovol om nog in te stappen. De koers van Enjin is namelijk al drie keer van een resistance niveau afgeketst, een indicatie dat het moeite heeft om boven die waarde uit te stijgen.
De samenwerking met een reus als Samsung zou geweldig nieuws voor de algemene crypto-adoptie betekenen. Of de samenwerking met Samsung daadwerkelijk doorgaat zal in de komende dagen blijken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement