Roy van Krieken Roy van Krieken
16/08/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2023 12:00

Grand Theft Auto ontwikkelaar stapt crypto in met nieuw Ethereum spel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
GTA-Take-Two-Sugartown-Zygna-crypto-gaming

Foto: Shutterstock/Stefano Chiacchiarini ’74

Take-Two Interactive Software, het brein achter de iconische “Grand Theft Auto” game-serie, gooit het over een nieuwe boeg en stapt de toekomst van gaming binnen. Via Zynga, een dochteronderneming die het vorig jaar kocht voor een indrukwekkende $12,7 miljard, onthulde het bedrijf hun nieuwste game: “Sugartown”, een crypto game die draait op het Ethereum (ETH) netwerk.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

GTA ontwikkelaar stapt crypto in

Sugartown is een van de eerste pogingen van een grote game-ontwikkelaar om een crypto game volledig vanaf de basis te ontwerpen. Spelers zullen het spel betreden met behulp van een crypto token. Eenmaal binnen kunnen ze “energie” verzamelen die hen in staat stelt deel te nemen aan spellen en om speciale in-game currencies te verdienen. Deze valuta kan vervolgens worden ingewisseld voor diverse beloningen.

Wat dit nieuws vooral spannend maakt is de release van toegangstokens genaamd Oras. Zynga plant later dit jaar een initiële aanmaak van 10.000 van deze tokens. Als Sugartown inslaat bij het grote publiek kan dit de game-industrie zoals we die nu kennen aanzienlijk beïnvloeden. Het zou andere prominente ontwikkelaars kunnen aanzetten om zich ook in de potentieel lucratieve markt van crypto gaming te begeven.

Advertentie

Crypto gaming maakt opmars

Take-Two CEO Strauss Zelnick heeft eerder zijn interesse in NFT kenbaar gemaakt, hoewel hij wel enige terughoudendheid toonde. Zelnick benadrukte het belang van hun positie in de ‘digital goods space’, maar uitte ook zijn zorgen over de speculatieve aard van de NFT-markt. Zijn streven? Het vermijden van een speculatieve economie binnen hun gaming portfolio.

Het is ook belangrijk te vermelden dat Zynga, bekend van krakers zoals FarmVille en Words With Friends, oorspronkelijk plannen had om eind vorig jaar al een game met NFT’s te lanceren. Matt Wolf, Zynga’s vice-president van web3, toonde zijn enthousiasme voor Sugartown, waarbij hij het markeerde als Zynga’s eerste web3-game én de eerste web3-game met een originele IP.

Ondanks enkele recente dalingen in de NFT-markt blijft het vertrouwen in blockchain-technologie hoog. De investeringen in de NFT-gaming sector kenden onlangs een opmerkelijke opleving, met een stijging van 65% op maandbasis, wat het potentieel voor toekomstige groei benadrukt.

Als Sugartown een succes wordt is het niet gek om te geloven dat crypto een belangrijkere rol gaat spelen bij alle games, niet alleen de mobiele games.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Advertentie