Roy van Krieken Roy van Krieken
11/08/2021 12:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2021 12:55

Hacker van het Poly Network geeft aan alles terug te willen geven

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hacker van het Poly Network geeft aan alles terug te willen geven

Foto: Makoto_Honda/Shutterstock

Gisteren werd bekend dat de grootste hack van een decentralized finance (DeFi) platform ooit plaatsvond. Er werd voor meer dan $611 miljoen aan cryptocurrencies gestolen. Het was een van de grootste hacks in de geschiedenis van de wereld van cryptocurrencies.

Poly Network is een cross-chain protocol en verbindt grote netwerken met elkaar om DeFi functionaliteiten te verkrijgen. Drie bekende platformen waar het Poly Network mee werkt zijn: Ethereum (ETH), Polygon (MATIC) en Binance Smart Chain (BSC). Deze drie platformen leken onaangetast door de hack.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hacker geeft aan alles terug te willen geven

Op woensdag kwam de dief met een bericht richting het Poly Network. Hij had een boodschap toegevoegd aan een ethereum transactie waarin wordt gesteld dat hij bereid is om alle gestolen middelen terug te geven.

In het bericht geeft hij aan dat hij geprobeerd heeft om contact te zoeken met het Poly Network, maar dat deze poging tevergeefs was. Daarnaast vraagt hij om een multisignature wallet waar hij het bedrag op kan storten. Dergelijke wallets hebben twee of meer private keys nodig om een transactie goed te keuren en te verwerken.

Slechts enkele uren later had de hacker al zo’n $10,000 USDC op het adres gestort. Waarschijnlijk om te testen of alles in goede orde ontvangen zou worden. Het is te hopen dat de hacker woord bij daad voegt en rest van het totale bedrag terugstort.

Advertentie

Hacker noemt zichzelf ‘legende’

In wederom een bericht toegevoegd aan een transactie is de hacker erg te spreken over zijn daden. Hij noemt zichzelf namelijk een ‘legende’ door deze grootste hack van een DeFi platform ooit. 

Hoe het kon gebeuren dat een persoon er vandoor kon gaan met zo’n astronomisch bedrag is nog onbekend. Volgens een analist van beveiligingsbedrijf SlowMist, Kevin Ficther, is de hack waarschijnlijk het gevolg van een bug in de cross-chain functionaliteiten. 

Chinees beveiligingsbedrijf BlockSec heeft hier een andere mening over. Volgens hen is de hack waarschijnlijk het gevolg geweest van een uitgelekte private key

De hack van Poly Network is slechts de laatste van een lange reeks. Het komt helaas nog veel te vaak voor dat DeFi platformen het slachtoffer worden van aanvallen en hacks. Het is te hopen dat deze platformen binnen de kortste keren de veiligheid op orde krijgen. De sector heeft namelijk immense potentie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie