Simon Bosch Simon Bosch
27/06/2022 18:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2022 18:16

Hackergroep Anonymous gaat Terra’s Do Kwon ontmaskeren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hackergroep Anonymous gaat Terra’s Do Kwon ontmaskeren

Foto: oneinchpunch / Shutterstock.com

Na de crash van Terra (LUNA) en de bijbehorende UST-stablecoin werd Terraform Labs-oprichter Do Kwon beschuldigd van veel gebeurtenissen. Hij zou investeerders hebben misleid, en Terra zou een scam zijn. De bekende hackergroep Anonymous gaat ervoor zorgen dat deze misdaden van de oprichter aan het licht komen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Geheimzinnige video van hackers over Terra

De decentrale hackergroep is bekend geworden door activistische hacks die de waarheid van verborgen situaties aan het licht brachten. Zo verklaarde de decentrale groep toen Rusland besloot om Oekraïne binnen te vallen Rusland de oorlog en begon het met een reeks hacks van Russische overheidsinstanties. Het doel daarvan was om Rusland de oorlog in Oekraïne zo moeilijk mogelijk te maken

Anonymous heeft op YouTube een video geplaatst waarin het uitlegt wat het van de situatie van Terra (LUNA) en Do Kwon denkt. De wereld van cryptocurrencies zou hoe dan ook rijp zijn geweest voor een grote crash door macro-economische omstandigheden, maar Terra-oprichter Do Kwon zou eigenhandig met de vermeende scam miljarden dollars hebben gestolen van retail-investeerders.

De anonieme organisatie noemt de oprichter arrogant en benadrukt dat hij concurrenten en critici niet serieus nam. Hij gedroeg zich volgens de hackers alsof hij niet kon falen. Ondertussen zou hij 2,7 miljard dollar uit het ecosysteem hebben gehaald, terwijl hij investeerders bleef aanmoedigen om te investeren. Mogelijk was het verliezen van UST’s link met de dollar een ‘inside job’. Dit is helaas nog niet bewezen.

Advertentie

Waarheid achter LUNA crash moet aan het licht komen

Kwon claimde dat hij het grootste deel van zijn geld is verloren in de crash, maar er zouden aanwijzingen zijn dat dit niet zo is. ‘Er zijn duidelijke bewijzen dat Do Kwon slechte intenties had vanaf het begin, en dat Do Kwon nog veel meer misdaden heeft gepleegd in het spoor van vernieling,’ verklaart de vervormde stem in de video. De groep vindt dat de oprichter terechtgesteld moet worden en dat de waarheid aan het licht moet komen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie