Thom Derks Thom Derks
10/10/2022 12:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2022 12:10

Helium in de problemen door optreden Binance

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Helium in de problemen door optreden Binance

Foto: Satheesh Sankaran/Shutterstock

Meerdere handelsparen van Helium Network Token (HNT) worden op Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld, verwijderd. Scott Sigel, Chief Operating Officer van de Helium Foundation, meldt aan Forbes dat hij niet blij is met de beslissing van van het beursplatform. De uitspraken van Sigel volgen nadat Binance besloot de marge- en spothandel tussen HNT en Binance USD (BUSD) te stoppen.

Alarmbellen bij Solana: helft van alle token pre-sales is een scam
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Helium voldoet niet aan Binance standaard?

Jessica Jung, een vertegenwoordiger van Binance, geeft aan dat de beurs eens in de zoveel tijd alle genoteerde munten doorloopt. Dit doet het beursplatform om er zeker van te zijn dat het aan zijn eigen standaard blijft voldoen. “Als een asset niet aan de eisen voldoet of er verandering in de industrie plaatsvinden, dan verwijderen we de token in kwestie om onze gebruikers te beschermen”, zo sprak Jung tegenover Forbes.

Sigel is verbolgen over de beslissing van Binance en is van mening dat er geen reden is om HNT van het beursplatform af te halen. “Er is niets veranderd aan de integriteit van de HNT en het voldoet nog altijd aan de standaarden van Binance”, aldus een wanhopige Sigel.

“Er zijn talloze beurzen die de token blijven ondersteunen. Wij hopen dat Binance van mening verandert en de HNT handelsparen snel weer tot leven wekt”, zo voegt Sigel toe aan zijn verhaal. Helium is opgericht in 2013 als een Internet of Things blockchain.

Advertentie

Was Binance in de war?

Er gaan geruchten dat Binance in de war was met een andere token die Helium gebruikt om zijn 5G hotspot-netwerk te ondersteunen. Daarnaast is er kritiek op de omzetten van Helium, dat ondanks enkele grote investeringsrondes pas 6.500 dollar per maand schijnt op te brengen, ondanks dat het bedrijf honderden miljoenen heeft opgehaald.

In augustus is Helium ook gepakt op de dubieuze praktijk van het noemen van partners op de website, die vervolgens zelf compleet ontkennen iets met het project te maken te hebben. Het gaat hierbij om e-bike bedrijf Lime en softwarebedrijf SalesForce. Helium heeft deze namen daarna snel van de website afgehaald.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie