Roy van Krieken Roy van Krieken
08/10/2022 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2022 16:00

Binance CEO: juist de bearmarkt biedt enorm veel kansen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance gaat het vertrouwen in crypto herstellen met nieuw initiatief

Foto: salarko/Shutterstock

De CEO van de grootste crypto-exchange ter wereld Binance, Changpeng Zhao (CZ), liet onlangs in een interview met Bloomberg weten dat hij zich niet zo’n zorgen maakt over de toekomst van de crypto industrie. Volgens hem gaat een bearmarkt, zoals we die nu zien, uiteraard gepaard met veel pijn. Echter liggen volgens de Binance topman juist in de bearmarkt de grote kansen.

Handelen zonder grenzen: Nederlanders enthousiast over cryptobeurs
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance zit niet stil

Dat is ook de reden dat CZ bekendmaakte dat Binance dit jaar nog zeer waarschijnlijk meer dan $1 miljard gaat uitgeven om verschillende bedrijven op te kopen en om andere investeringen te doen. Dit jaar heeft Binance al zeker $325 miljoen geïnvesteerd in 67 verschillende projecten, maar als het aan CZ ligt, wordt daar dus nog een behoorlijke schep bovenop gedaan.

Vooral crypto-leendiensten hebben de interesse gewekt van Binance. Dit soort bedrijven zijn natuurlijk zwaar geraakt door de bearmarkt. Het beste voorbeeld van een dergelijke crypto-leendienst in zwaar weer is Celsius. Dit bedrijf ging onlangs nog failliet.

“We hebben de afgelopen maanden veel kredietverstrekkers bekeken, want daar zitten alle problemen. Veel van hen nemen gewoon het geld van een gebruiker en geven het aan iemand anders. Er is niet veel intrinsieke waarde. Wat valt er in dat geval te verwerven? Wij willen echte producten zien die mensen gebruiken.”

Kansen in de crypto bearmarkt.

Ook de decentralized finance (DeFi) en non-fungible token (NFT) sectoren worden door Binance gezien als grote kansen. CZ zegt:

“DeFi werkt. NFT’s zijn veel meer dan het verkopen van foto’s van apen. NFT use cases zijn nog niet goed uitgewerkt. NFT’s voor tickets, voor universitaire diploma’s. Ik denk dat de technologie zal blijven bestaan.”

In de komende maanden zou Binance ook posities kunnen nemen in traditionele e-commerce en gaming bedrijven, zei CZ. Binance heeft een fonds van $7 miljard dat investeert in allerlei zaken en het heeft een team van meer dan 30 leden dat zich richt op fusies en overnames, zei hij. Binance is volgens CZ ook nog steeds winstgevend, ondanks het feit dat de meeste cryptocurrencies meer dan 70% in het rood staan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie