Roy van Krieken Roy van Krieken
17/11/2022 18:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2022 18:20

Het belang van stablecoins in bitcoin wereld

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Het belang van stablecoins in bitcoin wereld

Foto: Scarc/Shutterstock

Cryptocurrencies zijn het eerste wat in mensen opkomt als zij denken aan de crypto-industrie. Dit zijn veelal munten zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH) of zelfs cardano (ADA). Wat velen echter niet realiseren is dat hierachter een andere soort munt schuilgaat die eigenlijk niet zo belangrijk is: dit zijn stablecoins.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Stablecoins zijn onmisbaar

Stablecoins zijn ontworpen om de volatiliteit van crypto tegen te gaan en crypto handelaren een handige manier te bieden om hun fiatwaarde te behouden zonder uit te moeten cashen, en om gebruikers in staat te stellen alledaagse goederen en diensten met crypto te betalen. Het betalen staat bij stablecoins centraal.

Immers, hoewel je in theorie met BTC kunt betalen voor je boodschappen is dat in de praktijk niet altijd even handig. De koers van bitcoin is namelijk enorm volatiel. Waar een jaar geleden een enkele bitcoin nog zo’n $60.000 waard was, is dat nu verworden tot een luttele $21.000. De waarde van bitcoin kan in slechts een paar dagen enorm schommelen.

Wat je in BTC zou betalen voor je boodschappen kan daarom van dag tot dag ook verschillen. Dat zorgt ervoor dat in het dagelijks leven betalen met bitcoin, of de meeste andere cryptocurrencies, niet realistisch is.

Hetzelfde geldt uiteraard ook voor betalingen binnen het crypto-ecosysteem zelf. Dit is waar stablecoins een oplossing op hebben bedacht. Het zorgt er namelijk voor dat de relatieve stabiliteit van fiatvaluta, wat het sterkste punt is van dergelijke valuta, direct wordt vertaald naar de crypto-industrie.

Advertentie

Stablecoins en bitcoin

Het gebruik van stablecoins is binnen de wereld van bitcoin en crypto dan ook de normaalste zaak van de wereld geworden. Dat zien we ook terug in de marktkapitalisatie van dergelijke crypto’s. De grootste stablecoin ter wereld, Tether (USDT), heeft namelijk een marktkapitalisatie van maar liefst $69 miljard! Hiermee staat het op de derde plek van allergrootste cryptocurrencies.

Ook USD Coin (USDC) heeft een plekje bemachtigd in de top 5 van grootste cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van $42 miljard. Het is dus duidelijk dat stablecoins een belangrijke pilaar zijn geworden van de hele overkoepelende crypto markt, en dat zal voorlopig ook niet zomaar veranderen.

Kortom, stablecoins zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit de wereld van bitcoin en cryptocurrencies. Zolang bitcoin zal bestaan, zullen er haast ongetwijfeld stablecoins bestaan. Wellicht dat de manier waarop wij stablecoins gebouwd worden wel naar verloop van tijd zal veranderen. Zo komen er steeds meer verschillende soorten stablecoins.

Een nieuwe stablecoin op de markt is DUCA dat is ontwikkeld door DUCATA, een Nederlands blockchain bedrijf. Meld je hier aan om meer te weten te komen over dit Nederlandse project, en om mee te kunnen doen aan de private sale.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie