Roemer Hoogerwerf
22/11/2021 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:38

Hoe een vertrouwde meme coin er toch weer met een miloen dollar vandoor is

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hoe_een_vertrouwde_meme_coin_er_toch_weer_met_een_miloen_dollar_vandoor_is

Foto: Makoto_Honda/Shutterstock

Het is nog geen maand geleden dat de developers van Squid Game (SQUID) token ervandoor gingen met miljoenen aan geïnvesteerd geld. Helaas zijn deze zogenoemde rug pulls niet iets wat weinig voorkomt. Enkele dagen voor de rug pull, wist het team AnubisDao er nog vandoor te gaan met $60 miljoen.

Deze rug pulls blijven een grote negatieve factor voor het decentrale aspect van crypto. Doordat er geen centrale identiteit is die toeziet op de markt, kan iedereen zijn eigen munt opzetten. Hierdoor hoeft er bijna geen rekening gehouden te worden met regelgevingen. Dit zorgt ervoor dat oplichting, hacks en exploits nog te vaak voorkomen. 

Zelfs nu veel investeerders op de hoogte zijn van deze mogelijke rug pulls, blijven ze voorkomen. Zo is een nieuw crypto-project, Tsuzuki Inu (TZKI), erin geslaagd om met meer dan miljoen dollar er vandoor te gaan. Zo is namelijk op Etherscan te zien dat ze hun liquiditeit hebben teruggetrokken door de resterende tokens om te zetten naar Wrapped Ethereum (WETH).

Etherscan

Wat investeerders wellicht vertrouwen gaf, was dat het project al sinds maart bestond en dat de developer al een langere tijd bezig was met het project. Dit komt minder vaak voor omdat rug pulls vaak leven op een korte hype om daarna de liquiditeit terug te trekken. Hoe langer de developers bezig zijn met het project, hoe serieuzer het wellicht overkomt. 

Daarnaast wist TZIK zijn investeerders ook om de tuin te leiden door investeerders over te zetten naar hun V2 protocol. Hetgeen uiteindelijk ervoor zorgde dat de developers de rug pull konden plegen. 

De initiële belofte was namelijk dat het project 1 biljoen coins zou vastzetten met het idee dat een play-to-earn functie toegevoegd zou worden. Daarbij zouden de coins ook gebruikt worden voor mogelijke weggeefacties om meer mensen aan boord te krijgen.

Doordat de investeerder overgingen naar het nieuwe protocol, wist het team zo alsnog coins te bemachtigen welke vervolgens gebruikt zijn om de rug pull te plegen. Het resultaat is een daling van 97% en veel woedende investeerders.

CoinMarketCap

Investeren in memecoins zijn risicovol en zullen dit altijd blijven. Zelfs een Twitteraar die nauw contact had met het team is in shock van de rug pull. Inmiddels is het twitteraccount van Tsuzuki Inu ook uitgeschakeld.

https://twitter.com/ShadowedEmbrac3/status/1462489044911337473

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie