Kevin Schijven Kevin Schijven
01/11/2021 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2021 15:15

AnubisDAO, een nieuwe crypto met shiba inu logo, steelt $60 miljoen van investeerders tijdens ICO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
AnubisDAO, een nieuwe crypto met shiba inu logo, steelt $60 miljoen van investeerders tijdens ICO

Een nieuw cryptocurrency project heeft naar verluidt een zogeheten ‘rug pull’ gepleegd. Het gaat weer om een crypto met een hondenthema zoals de bekende ‘meme crypto’ dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB).

AnubisDAO is een zogeheten hard fork, of afsplitsing van OlympusDAO, een relatief nieuwe decentralized autonomous organization (DAO) en een stablecoin die niet gekoppeld is aan een andere valuta. Anubis is de Egyptische god van de onderwereld met de kop van een jakhals. Dit project gebruikt natuurlijk weer een shiba inu hond als logo.

AnubisDAO lanceerde afgelopen donderdag en ontving in een initial coin offering (ICO) maar liefst $60 miljoen aan ethereum (ETH) van vroege investeerders terwijl het project niet eens een website heeft. Nog zelfs voordat de ICO voorbij was, werd het geïnvesteerde bedrag plotseling verplaatst naar een ander adres.

Het werd snel duidelijk dat de ETH gestolen was. Een zekere ‘Sisyphus’ meldde vervolgens dat hij 1.000 ETH uitlooft aan de persoon die het gestolen bedrag terugstuurt of de dader aanwijst. Vervolgens wezen meerdere gebruikers een zekere “Beerus” aan die gelijk zijn Twitteraccount verwijderde. Sisyphus meldt dat hij ondertussen contact met de politie heeft opgenomen.

Ondertussen dook deze Beerus weer op onder een nieuw account met de naam ‘M1.’ Deze M1 beweert dat hij het slachtoffer is van een zogenaamde ‘phishing attack’ en nu ook met de politie samenwerkt. Hij ontkent de beschuldigingen dat hij het geld heeft gestolen, maar de community reageert zeer sceptisch.

Een investeerder, Brian Nguyen, vertelt aan CNBC dat hij maar liefst $470.000 kwijt is. Hij geeft toe dat hij investeerde puur omdat de plaatjes van de honden hem aanspraken:

“Wij, in crypto, hebben de neiging om ‘eerst kopen, later onderzoek doen,’ mentaliteit.”

Aldus Nguyen. Dat is natuurlijk niet waar, er wordt in de industrie juist zeer regelmatig gewaarschuwd dat men altijd eerst onderzoek moet doen. Echter zien we inderdaad met deze meme coins dat steeds minder gebeuren en neemt de FOMO vaak de overhand bij particuliere investeerders.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie