Kevin Schijven Kevin Schijven
02/11/2021 12:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2021 12:44

Squid Game (SQUID) token koers stort 99,99% in: Wat is er gebeurd?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Squid Game (SQUID) token koers stort 99,99% in Wat is er gebeurd

Afgelopen week was op Crypto Insiders nog te lezen over de lancering van de Squid Game (SQUID) token. Deze meme coin was gebaseerd op de populaire Koreaanse Netflix serie ‘Squid game,’ maar was niet officieel verbonden aan de serie.

Er waren al rode vlaggen omtrent deze ‘play-to-earn cryptocurrency’ en inmiddels is de SQUID koers compleet ingestort. SQUID schoot afgelopen week ongekend hard en steeg gisterenochtend zelfs van $38 naar een piek van $2.856, een gestoorde stijging van 7.400%. Enkele minuten later lag de prijs echter nog maar op $0,00243, een daling van maar liefst 99,99%.

Het team beweerde in eerste instantie dat iemand het Twitteraccount en de zogeheten smart contract van het project op de Binance Smart Chain (BSC) probeerde te hacken. Vervolgens kondigde het team plotseling zijn vertrek aan:

“Squid Game Dev wil het project niet voortzetten omdat we depressief zijn door de oplichters en overweldigd worden door stress.”

De website van de Squid token werd uit de lucht gehaald, de zogeheten liquidity pools van het project werden plotseling verwijderd en de tokens werden op de markt gedumpt voor binance coins (BNB). De community concludeerde vrij snel dat het hier om een zogenaamde ‘rug pull’ gaat; het Squid token team is met het geld van de investeerders ervandoor.

Het is onduidelijk hoeveel geld de oplichters precies buit hebben gemaakt. Schattingen lopen uiteen tussen $3 miljoen en $12 miljoen. De Squid token trok particuliere investeerders aan met FOMO en hype omtrent een ‘anti-dump’ mechanisme waardoor investeerders hun tokens niet konden verkopen. Meerdere gedupeerden geven toe dat zij dachten dat de crypto verbonden was aan de Netflix serie.

Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen over een andere rug pull. Het team van AnubisDAO is zelfs met $60 miljoen aan crypto ervandoor. Ook toen meldde een gedupeerde investeerder dat hij geen onderzoek van te voren had gedaan. In de crypto markt wordt juist vaak benadrukt om altijd eerst goed onderzoek te doen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie