Roy van Krieken Roy van Krieken
30/10/2021 13:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2021 13:45

Squid Game (SQUID) token stijgt astronomisch in korte tijd, maar is het wel een legitiem project?

icon-altcoins
Altcoin nieuws

 

Op 20 oktober werd er een cryptocurrency gelanceerd die is gebaseerd op de enorm populaire Netflix serie Squid Game. De cryptocurrency, die eveneens Squid Game (SQUID) heet, lijkt op het eerste gezicht veel op meme-coins zoals dogecoin (DOGE) en SHIBA INU (SHIB). De koers van de token steeg de afgelopen week astronomisch, maar investeerders kunnen maar beter erg voorzichtig zijn bij een eventuele investering.

Mantle-token verdubbelt in waarde en bereikt nieuw prijsrecord
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Squid Game

In de afgelopen 24 uur is SQUID gestegen tot een prijs van maar liefst $4,32. Dat is een stijging van 283% in slechts een enkele dag. Gedurende de hele week is de crypto zelfs met vele tienduizenden procenten gestegen!

De cryptocurrency stelt gebruikers in staat om mee te spelen met een spel dat uiteraard in het teken staat van de Netflix serie. Door hier te winnen kunnen gebruikers geld verdienen. Het zogeheten play-to-earn concept. In november zouden de eerste toernooien van start gaan.

“We verzekeren jullie dat je geen fatale consequenties zult ervaren tijdens het spelen.”

Om mee te spelen in deze toernooien moeten gebruikers eerst Squid tokens kopen. Daarnaast zijn deelnemers verplicht eerst ‘tickets’ te kopen in de vorm van non-fungible tokens (NFT). Dit zijn onder meer personages uit de Netflix series en de befaamde maskers.

Advertentie

Waarschuwingen

Ondanks het leuke idee waarop het project gebaseerd is doen potentiële investeerders er goed aan om erg voorzichtig te zijn. Er zijn namelijk een aantal zaken op te merken die wellicht voor enige problemen kunnen zorgen.

Allereerst heeft het crypto project niets te maken met de Netflix serie. Sterker nog, de officiële Netflix serie heeft tegen CNBC gezegd dat zij gaan banden hebben met het project en dat zij hier ook niet achter staan. Ook zijn de ontwikkelaars achter het project volledig anoniem.

Op CoinMarketCap heeft een groot aantal gebruikers enkele klachten ingediend over het project. Zo zouden veel mensen niet in staat zijn om hun SQUID tokens weer te verkopen nadat zij deze hadden gekocht. Op CoinMarktCap staat daarom nu ook een waarschuwing op de pagina van Squid Game. Pas goed op bij het investeren in Squid Game.

 

 

 

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie