Kevin Schijven Kevin Schijven
30/10/2021 12:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2021 12:20

Crypto.com overweegt nu ook shiba inu, dit restaurant in Parijs accepteert zelfs al SHIB

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba inu crypto

Foto: FellowNeko/Shutterstock

De koers van shiba inu (SHIB), de zogenaamde “dogecoin (DOGE) killer,” is hard gestegen de afgelopen tijd. Dat leidt tot veel goed nieuws voor de “meme cryptocurrency.” Zo was eerder vandaag op Crypto Insiders te lezen dat AMC, de grootste bioscoopketen ter wereld, overweegt om SHIB te accepteren als betaalmiddel.

Nu stelt Crypto.com, een populaire cryptocurrency-exchange, aan zijn volgers op Twitter dezelfde vraag:

De peiling is natuurlijk lang niet zo populair als die van de AMC CEO, maar alsnog hebben inmiddels 70% van zo’n 22.000 mensen voor gestemd.

Daarnaast blijkt dat een restaurant in Parijs, Le Bistrot d’Eleonore et Maxence, zelfs al shiba inu als betaalmiddel accepteert. Dat werd bevestigd door een filmpje van SHIB fan Natheno Davy, die hij afgelopen week deelde op Twitter:

https://twitter.com/NathKamga/status/1452612462038159369

Davy zou later zijn teruggekeerd naar het restaurant samen met zijn vrienden en voor een voor buffet van 250 euro betaald hebben met shiba inu tokens.

De shiba inu koers schoot afgelopen maand met bijna 1.000% (!) omhoog. SHIB vestigde twee dagen geleden een nieuwe all-time high (ATH) van $0,00008616. Sinsdien is de koers met zo’n 14% gedaald maar een marktkapitalisatie boven $40 miljard heeft shiba inu alsnog dogecoin (DOGE) ingehaald in het lijstje van grootste crypto.

Desondanks waarschuwen veel experts uit de crypto industrie voor dit soort meme crypto. De koersen hiervan zijn vergeleken met andere crypto extra volatiel. Ook zien we vaak veel “retail fear, uncertainty & doubt (FOMO)” bij dit soort crypto wanneer de koers piekt. Veel particuliere investeerders stappen dan pas in uit angst de boot te missen, maar dat komt hen vaak duur te staan aangezien de koers alweer daalt. Lees later vandaag meer op Crypto Insiders over deze meme crypto in Timo’s Take.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie