Roy van Krieken Roy van Krieken
12/12/2021 18:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2021 18:03

Is het Solana (SOL) netwerk fundamenteel te kwetsbaar?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Is het Solana (SOL) netwerk fundamenteel te kwetsbaar

Solana (SOL) werd onlangs het doelwit van wederom een grote cyberaanval. Een paar dagen geleden werd er een verfijnde distributed denial-of-service (DDoS) aanval gelanceerd op het Solana netwerk. Het netwerk bleef overeind, maar heeft de zorgen over mogelijke structurele problemen met het netwerk weer aangewakkerd.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ontwerpfouten

Gelukkig wist het Solana netwerk stand te houden na de DDoS aanval van een paar dagen geleden. Dit was echter niet de eerste keer dat het netwerk onder vuur kwam te liggen. In september vond er ook een vergelijkbare aanval plaats en destijds waren de consequenties een stuk heftiger. Het netwerk was toen zeker 17 uur volledig uit de lucht.

Ondanks het feit dat Solana dit keer wel stand wist te houden, zijn de zorgen over de stabiliteit van het netwerk bij veel investeerderse en analisten groot. Mensen vragen zich af of Solana niet structureel te kwetsbaar is.

Justin Bons

Volgens de CIO van Cyber Capital, Justin Bons, zijn deze herhaaldelijke aanvallen op het netwerk het gevolg van serieuze fouten in het ontwerp van het proof-of-history protocol wat aan de basis ligt van het Solana ecosysteem.

Solana combineert het meer bekende proof-of-stake consensus model met hun proof-of-history protocol. Dit zorgt er als het ware voor dat het netwerk een enorme capaciteit krijgt. Deze gigantische capaciteit gaat echter ten koste van de veiligheid en stabiliteit van het netwerk, zo stelt Justin Bons. 

Mocht Bons in zijn analyse van de huidige situatie de spijker op zijn kop slaan, dan is het dus niet onwaarschijnlijk dat in de toekomst meer van dit soort aanvallen op het Solana netwerk kunnen plaatsvinden.

Uiteraard is Solana, ondanks de problemen die op het moment ondervindt, een uitermate veelbelovend platform. Dit is ook terug te zien in de koers van SOL. In het afgelopen jaar is deze koers met meer dan 11.000% gestegen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie