Kevin Schijven Kevin Schijven
10/12/2021 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2021 17:01

Solana doelwit van aanval, netwerk blijft ditmaal overeind

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana doelwit van aanval, netwerk blijft ditmaal overeind

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Solana (SOL), het relatief nieuwe blockchain-netwerk dat enorm groeide dit jaar, was gisteren wederom het doelwit van een zogeheten distributed denial-of-service attack, oftewel een DDoS aanval.

Het voorval werd in eerste instantie gemeld door Blockasset, een nieuw non-fungible token (NFT) op Solana. Merkwaardig is dat Blockasset het bericht van het voorval weer heeft verwijderd van Twitter. Desondanks heeft Solana ontwikkelaar ‘GenesysGo’ de aanval bevestigd op Twitter:

Bij een DDoS aanval wordt een enorme hoeveelheid verkeer op een server afgestuurd. Vervolgens kan de server het verkeer niet meer aan en loopt het netwerk vast. Bij een gedistribueerde aanval komt de overstroming van verkeer binnen uit verschillende bronnen. Dat gaat vaak aan de hand van een botnetwerk.

Medio september was Solana al het doelwit van een dergelijke aanval. Toen werd het netwerk overbelast door bots tijdens een initial DEX offering (IDO) op Raydium. Dat leidde ertoe dat het Solana netwerk maar liefst 16 uur uit de lucht lag. Voor een groot blockchain-netwerk als Solana was dat een grote klap voor de reputatie.

Dit waren de 5 hoogtepunten uit de bitcoin- en cryptowereld in Q1 2024
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ditmaal blijft Solana overeind

Geruchten gingen rond dat Solana wederom uitviel. Volgens GenesysGo klopt daar niets van, hij meldt dat het netwerk aantoonbaar overeind bleef. Hij geeft wel toe dat meerdere transacties op het netwerk vertragingen opliepen.

Wat er precies gebeurd is of wie achter de aanval zat, is echter niet bekend. De Solana Foundation meldt zelf namelijk helemaal niets over het voorval. Wellicht dat later meer nieuws naar buitenkomt.

De SOL koers maakte een kleine correctie in september, rond de tijd van die aanval, en nadat de koers in augustus keihard was gestegen. Na die correctie hervatte SOL zijn rally in oktober en vestigde een maand geledenzijn all-time high rond $259. Sindsdien is SOL echter met 30% omlaag gecorrigeerd. De verwachting was dat de koers rond $200 support wellicht zou kunnen vinden, maar doordat de hele markt rood kleurt, zakte SOL hier onlangs toch doorheen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie