Thom Derks Thom Derks
05/11/2022 14:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2022 14:10

Joe Biden niet blij met aankoop Twitter door Elon Musk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
¿Qué hay tras el nuevo proyecto de inteligencia artificial de Musk?

Foto: Pe3k / Shutterstock.com

Het belang van social media in de politieke arena neemt steeds verder toe. Neem bijvoorbeeld de vermeende rol die Facebook gespeeld zou hebben in de Amerikaanse verkiezingen. Ook Twitter, dat recent door Elon Musk is overgenomen, krijgt op dat vlak kritiek van niemand minder dan Joe Biden, de president van de Verenigde Staten.

Solana netwerk blijkt het ‘meest populair’, dankzij memecoin mania
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Twitter is een leugenfabriek

“Waar we ons zorgen over maken? Dat Elon Musk een platform koopt dat leugens produceert en deze over de hele wereld uitspuwt”, aldus Joe Biden tijdens een evenement in Chicago voor de tussentijdse verkiezingen die eraan komen. Met name het gebrek aan toezicht is iets waar Joe Biden in eerste instantie niet vrolijk van lijkt te worden.

“Er is geen redactie meer. Er zijn geen redacteuren. Hoe kunnen we van kinderen verwachten dat ze snappen wat er op het spel staat”, aldus een bezorgde Joe Biden. Al is niet helemaal duidelijk wat de entree van Musk tot nu toe voor negatieve veranderingen heeft gezorgd bij Twitter.

Op dit moment zijn er nog geen grote veranderingen doorgevoerd, behalve het feit dat er grote hoeveelheden mensen de deur worden gewezen. Een maatregel die Musk nodig acht om de boel weer op de rit te krijgen bij Twitter. Je zou dan ook denken dat Biden op dit moment belangrijkere zaken aan zijn hoofd heeft, maar blijkbaar valt dat wel mee.

Advertentie

Musk, Twitter en Dogecoin

We weten allemaal dat Musk bekendstaat als een groot fan van dogecoin, het project dat in 2013 als grap is begonnen. Inmiddels is die grap uitgegroeid tot een marktkapitalisatie van meerdere miljarden en staat dogecoin gewoon in de top 10 van grootste cryptoprojecten.

De overname van Twitter door Elon Musk is binnen het Dogecoin-kamp met luid gejuich ontvangen. Daar hopen ze erop dat Musk op korte termijn hun favoriete munt implementeert in het Twitter-platform. De kans dat zoiets gebeurt lijkt op dit moment echter klein.

Twitter was bezig met de productie van een crypto-wallet, maar dat is voor nu even gepauzeerd. Alle focus van Musk lijkt vooralsnog te liggen bij het nieuwe abonnementsmodel wat hij voor Twitter bedacht heeft.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie