Kevin Schijven Kevin Schijven
20/10/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2019 14:45

Kik verkoopt berichtenapp, gaat Kin cryptocurrency met app integreren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Kik verkoopt berichtenapp, gaat Kin cryptocurrency met app integreren

De berichtenapp Kik Messenger van het Canadese Kik Interactive is verkocht aan MediaLab, een Amerikaanse holding. Dat heeft het bedrijf aangekondigd op 18 oktober.


Ted Livingston, CEO van Kik, kondigde eind vorige maand aan dat Kik stopt met de berichtenapp. Het bedrijf is namelijk in een rechtszaak verwikkeld met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) omtrent een initial coin offering (ICO) uit 2017 waarmee Kik $100 miljoen ophaalde voor de cryptocurrency Kin (KIN).
Livingston meldde destijds dat hij besloten heeft om met de berichtenapp te stoppen zodat het bedrijf de rechtszaak kan overleven. Vorige week meldde hij al op Twitter dat hij in gesprek is met een bedrijf over een deal waardoor de berichtenapp het wellicht toch kan overleven.
Inmiddels blijkt dus dat Kik Messenger is overgenomen door MediaLab. MediaLab wil de app op een aantal manieren verbeteren door het “sneller, betrouwbaarder en minder buggy” te maken. Daarnaast wil het bedrijf “spambots en ongewenste berichten uitroeien.”
Wat minder goed in de smaak zal vallen bij de gebruikers is dat MediaLab van plan is om advertenties aan de dienst in de komende weken toe te voegen. Het bedrijf belooft dat de ads “niet-intrusief” zullen zijn.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Integratie KIN

Tevens meldt MediaLab dat het bedrijf van plan is om de Kin cryptocurrency in de berichtenapp in de toekomst te integreren al zijn er vooralsnog geen verdere details over bekend:

We zijn fans van Kin en geloven in het potentieel op lange termijn. We zijn verheugd om verder samen te werken met Ted en zijn team aan de uitbreiding van de Kin-integratie en hebben plannen om het project verder te ondersteunen. We zullen daar binnenkort meer over delen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie