Kik verkoopt berichtenapp, gaat Kin cryptocurrency met app integreren

Kik verkoopt berichtenapp, gaat Kin cryptocurrency met app integreren

De berichtenapp Kik Messenger van het Canadese Kik Interactive is verkocht aan MediaLab, een Amerikaanse holding. Dat heeft het bedrijf aangekondigd op 18 oktober.

Ted Livingston, CEO van Kik, kondigde eind vorige maand aan dat Kik stopt met de berichtenapp. Het bedrijf is namelijk in een rechtszaak verwikkeld met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) omtrent een initial coin offering (ICO) uit 2017 waarmee Kik $100 miljoen ophaalde voor de cryptocurrency Kin (KIN).

Livingston meldde destijds dat hij besloten heeft om met de berichtenapp te stoppen zodat het bedrijf de rechtszaak kan overleven. Vorige week meldde hij al op Twitter dat hij in gesprek is met een bedrijf over een deal waardoor de berichtenapp het wellicht toch kan overleven.

Inmiddels blijkt dus dat Kik Messenger is overgenomen door MediaLab. MediaLab wil de app op een aantal manieren verbeteren door het “sneller, betrouwbaarder en minder buggy” te maken. Daarnaast wil het bedrijf “spambots en ongewenste berichten uitroeien.”

Wat minder goed in de smaak zal vallen bij de gebruikers is dat MediaLab van plan is om advertenties aan de dienst in de komende weken toe te voegen. Het bedrijf belooft dat de ads “niet-intrusief” zullen zijn.

Integratie KIN

Tevens meldt MediaLab dat het bedrijf van plan is om de Kin cryptocurrency in de berichtenapp in de toekomst te integreren al zijn er vooralsnog geen verdere details over bekend:

We zijn fans van Kin en geloven in het potentieel op lange termijn. We zijn verheugd om verder samen te werken met Ted en zijn team aan de uitbreiding van de Kin-integratie en hebben plannen om het project verder te ondersteunen. We zullen daar binnenkort meer over delen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€8.601,99 Kopen
Litebit

4.5/5

€8.571,89 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€8.533,07 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€8.582,08 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€8.495,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.681,73 Kopen
Bitonic

3.4/5

€8.568,96 Kopen
Laatste nieuws