Home Nieuws Altcoin nieuws Kik stopt met berichtenapp vanwege SEC rechtszaak, gaat zich op KIN token...

Kik stopt met berichtenapp vanwege SEC rechtszaak, gaat zich op KIN token focussen

- Advertentie -

Kik, het Canadese bedrijf achter de berichtenapp Kik Messenger alsmede de cryptocurrency Kin, gaat stoppen met de berichtenapp. Dat blijkt uit een blogpost van CEO Ted Livingston gepubliceerd op 24 september.

Kik is met de Securities and Exchange Commission (SEC) in een rechtszaak verwikkeld omtrent een initial coin offering (ICO) uit 2017 waarmee Kik $100 miljoen ophaalde voor de cryptocurrency Kin.

Livingston meldt in de blogpost dat hij en zijn bedrijf de keuze hadden om Kin als een security te labelen, wat een gevaarlijk precedent zou zetten, of de aanklacht van de SEC in rechtszaal aan te vechten.

Dat zijn de twee opties waar het op neerkwam, dus toen we daarnaar keken, zeiden we: “We hebben er alle vertrouwen in dat we gelijk hebben. We moeten vechten.”

Aldus Livingston op de Elevate conferentie in Toronto, meldt het Canadese Global News op 25 september. In de strijd om het behoud van de Kin cryptocurrency heeft Kik dus besloten om te stoppen met de berichtenapp. Naar verluidt had de app meer dan 300 miljoen gebruikers.

Daarnaast gaat Kik meer dan 100 werknemers ontslaan om het team terug te brengen naar 19 “elite” leden. Dat zou de kosten zo ver omlaag moeten brengen dat Kik de rechtszaak met de SEC kan overleven.

We moeten doorgaan. Totdat het zover is, we geen dollar meer hebben, geen persoon meer over is. We zullen doorgaan, hoe moeilijk het ook is.

Verder meldt Livingston op de conferentie dat hij gelooft dat cryptocurrencies het beste en enige strijdmiddel zijn tegen de groeiende economische problemen die veroorzaakt worden door monopolies en een toenemende concentratie van rijkdom.

Cryptocurrencies zijn de enige manier, het enige middel dat we nu hebben die dat kunnen tegengaan, waar we een nieuwe economie kunnen bouwen met een nieuwe vorm van geld waar we de regels kunnen herschrijven over hoe rijkdom en waarde wordt gecreëerd in een mondiale samenleving.

Eerder deze week kwamen er geruchten naar buiten dat Livingston het bedrijf zou verlaten en dat hij dit middels een dronken tweet naar buiten had gebracht. Daar bleek niets van waar te zijn en een aantal cryptocurrency nieuwssites die dit verhaal hadden gerapporteerd hebben hun artikelen inmiddels weer verwijderd.

Ripple, het bedrijf achter XRP (XRP), zit momenteel ook in een rechtszaak verwikkeld omtrent de vraag of XRP een security is of niet. Het bedrijf had onlangs een motie tot verwerping ingediend bij de rechtbank. CEO Brad Garlinghouse gaat 8 oktober op een prestigieus economisch forum in New York spreken.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.608,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.356,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.383,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.386,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.445,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...