Home Nieuws Altcoin nieuws Ripple dient motie tot verwerping in omtrent XRP rechtszaak

Ripple dient motie tot verwerping in omtrent XRP rechtszaak

Ripple heeft een motie tot verwerping ingediend bij de rechtbank omtrent de zaak waarin Ripple beschuldigd wordt van het schenden van het Amerikaanse effectenrecht door XRP (XRP) te verkopen.

- Advertentie -

Een groep van investeerders klaagt Ripple aan voor de verkoop van XRP als ongeregistreerde security (effect) in 2013, wat door Ripple ontkent wordt. In de vordering beweert Ripple dat een van deze investeerders, Bradly Sostack, niet ontvankelijk is om een aanklacht in te dienen. Hij zou namelijk te laat zijn; de zaak is al verjaard.

Echter op de grote vraag of XRP nou een security is of niet wordt nergens in de motie daadwerkelijk op ingegaan. Dat viel ook Jake Chervinsky, een bekende advocaat die zich met cryptocurrency bezig houdt, op:

Ripple heeft eindelijk hun motie tot verwerping ingediend in de lopende effectenzaak met betrekking tot XRP. Zij voeren twaalf afzonderlijke argumenten aan voor het afwijzen van de vorderingen van de eiser. Geen enkele gaat in op de vraag of XRP een ongeregistreerde security is.

Pas in een voetnoot onderaan het document kan men het volgende vinden:

XRP kopen is geen ‘investering’ in Ripple; er is geen gemeenschappelijke onderneming tussen kopers van Ripple en XRP; er was geen belofte dat Ripple zou helpen winst te genereren voor XRP-houders; en de XRP Ledger is gedecentraliseerd.

De aanklacht werd oorspronkelijk al in 2018 ingediend en heeft ervoor gezorgd dat beschuldigingen en zorgen omtrent prijsmanipulatie van XRP door Ripple omhoog zijn komen drijven. Zo meldde bijvoorbeeld analist Peter Brandt half augustus dat hij Ripple verdenkt van manipulatie.

- Advertentie -

Ook werd er half september plotseling 100 miljoen XRP overgemaakt naar de voormalig CTO van Ripple alsmede CTO en oprichter van Stellar Lumens (XLM): Jed McCaleb. Er zijn zorgen in de markt dat deze XRP gedumpt zullen worden en wat dat met de prijs zal doen.

Eind augustus reageerde Ripple CEO Brad Garlinghouse nog op de lopende rechtszaak. Toen zei hij dat XRP geeft effect is en de richtlijnen van de Securities and Exchange Commission (SEC) geen wet zijn. In een interview kort daarna zei Garlinghouse dat Ripple evenmin de prijs van XRP kan beïnvloeden als whales dat met bitcoin (BTC) kunnen.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.038,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.090,10 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€14.105,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.121,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.304,70 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...