Kevin Schijven Kevin Schijven
20/09/2019 14:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2019 14:45

Ripple dient motie tot verwerping in omtrent XRP rechtszaak

Nieuws
Ripple dient motie tot verwerping in omtrent XRP rechtszaak

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple heeft een motie tot verwerping ingediend bij de rechtbank omtrent de zaak waarin Ripple beschuldigd wordt van het schenden van het Amerikaanse effectenrecht door XRP (XRP) te verkopen.
Een groep van investeerders klaagt Ripple aan voor de verkoop van XRP als ongeregistreerde security (effect) in 2013, wat door Ripple ontkent wordt. In de vordering beweert Ripple dat een van deze investeerders, Bradly Sostack, niet ontvankelijk is om een aanklacht in te dienen. Hij zou namelijk te laat zijn; de zaak is al verjaard.
Echter op de grote vraag of XRP nou een security is of niet wordt nergens in de motie daadwerkelijk op ingegaan. Dat viel ook Jake Chervinsky, een bekende advocaat die zich met cryptocurrency bezig houdt, op:

Ripple heeft eindelijk hun motie tot verwerping ingediend in de lopende effectenzaak met betrekking tot XRP. Zij voeren twaalf afzonderlijke argumenten aan voor het afwijzen van de vorderingen van de eiser. Geen enkele gaat in op de vraag of XRP een ongeregistreerde security is.

Pas in een voetnoot onderaan het document kan men het volgende vinden:

XRP kopen is geen ‘investering’ in Ripple; er is geen gemeenschappelijke onderneming tussen kopers van Ripple en XRP; er was geen belofte dat Ripple zou helpen winst te genereren voor XRP-houders; en de XRP Ledger is gedecentraliseerd.

De aanklacht werd oorspronkelijk al in 2018 ingediend en heeft ervoor gezorgd dat beschuldigingen en zorgen omtrent prijsmanipulatie van XRP door Ripple omhoog zijn komen drijven. Zo meldde bijvoorbeeld analist Peter Brandt half augustus dat hij Ripple verdenkt van manipulatie.
Ook werd er half september plotseling 100 miljoen XRP overgemaakt naar de voormalig CTO van Ripple alsmede CTO en oprichter van Stellar Lumens (XLM): Jed McCaleb. Er zijn zorgen in de markt dat deze XRP gedumpt zullen worden en wat dat met de prijs zal doen.
Eind augustus reageerde Ripple CEO Brad Garlinghouse nog op de lopende rechtszaak. Toen zei hij dat XRP geeft effect is en de richtlijnen van de Securities and Exchange Commission (SEC) geen wet zijn. In een interview kort daarna zei Garlinghouse dat Ripple evenmin de prijs van XRP kan beïnvloeden als whales dat met bitcoin (BTC) kunnen.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie