Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Peter Brandt verdenkt Ripple van marktmanipulatie ripple (XRP), verwacht grote daling

De traditionele investeerder en analist Peter Brandt stelt op Twitter dat Ripple de XRP-koers manipuleert. Volgens Brandt probeert Ripple de koers op dit moment boven de $0,2400 te houden echter kan er een enorme dip plaatsvinden mocht de koers hieronder duiken.

Ripple is het bedrijf achter XRP en de XRP Ledger. Het bouwt producten, zoals xRapid en xCurrent, bovenop deze ledger, echter claimt het geen enkele invloed te hebben op de XRP Ledger en de prijs van XRP. Toch is Ripple de grootste XRP-houder en zou het dus in theorie wel invloed uit kunnen oefenen op de markt.

- Advertentie -

Het is geen geheim dat Ripple zo nu en dan XRP verkoopt. Dit zou het bedrijf doen om de groei van het ecosysteem te stimuleren door samenwerkingen aan te gaan met meer bedrijven.

Brandt ziet dit echter anders. Hij stelt in een van zijn tweets:

Zal Ripple de markt kunnen blijven manipuleren om XRP boven de $0,2400 te houden? Een serieuze breakdown op dit prijsniveau en een daling richting de $0,020725 is een mogelijkheid.

Een twitteraar vraagt waarom Brandt het woord “manipuleren” gebruikt in zijn stelling. Daarop reageerde Brandt:

De patronen op de grafiek gedurende vele, vele maanden tonen de distributie van XRP door Ripple aan – het heeft de prijs gemanipuleerd om de support te kunnen behouden. Maar als deze support het begeeft, zal Ripple op een grootschalige wijze moeten gaan dumpen.

Onlangs werd bekend dat Ripple opnieuw voor de rechter gesleept wordt. Een groep investeerders vindt dat XRP effecten zijn waardoor de altcoin niet in de Verenigde Staten verhandeld zou mogen worden. Dit kan Ripple mogelijk diep in de problemen brengen.

Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.313,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.313,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...