Timo Bult Timo Bult
15/08/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2019 17:20

Peter Brandt verdenkt Ripple van marktmanipulatie ripple (XRP), verwacht grote daling

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Peter Brandt verdenkt Ripple van marktmanipulatie ripple (XRP), verwacht grote daling

De traditionele investeerder en analist Peter Brandt stelt op Twitter dat Ripple de XRP-koers manipuleert. Volgens Brandt probeert Ripple de koers op dit moment boven de $0,2400 te houden echter kan er een enorme dip plaatsvinden mocht de koers hieronder duiken.
Ripple is het bedrijf achter XRP en de XRP Ledger. Het bouwt producten, zoals xRapid en xCurrent, bovenop deze ledger, echter claimt het geen enkele invloed te hebben op de XRP Ledger en de prijs van XRP. Toch is Ripple de grootste XRP-houder en zou het dus in theorie wel invloed uit kunnen oefenen op de markt.
Het is geen geheim dat Ripple zo nu en dan XRP verkoopt. Dit zou het bedrijf doen om de groei van het ecosysteem te stimuleren door samenwerkingen aan te gaan met meer bedrijven.
Brandt ziet dit echter anders. Hij stelt in een van zijn tweets:

Zal Ripple de markt kunnen blijven manipuleren om XRP boven de $0,2400 te houden? Een serieuze breakdown op dit prijsniveau en een daling richting de $0,020725 is een mogelijkheid.


Een twitteraar vraagt waarom Brandt het woord “manipuleren” gebruikt in zijn stelling. Daarop reageerde Brandt:

De patronen op de grafiek gedurende vele, vele maanden tonen de distributie van XRP door Ripple aan – het heeft de prijs gemanipuleerd om de support te kunnen behouden. Maar als deze support het begeeft, zal Ripple op een grootschalige wijze moeten gaan dumpen.

Onlangs werd bekend dat Ripple opnieuw voor de rechter gesleept wordt. Een groep investeerders vindt dat XRP effecten zijn waardoor de altcoin niet in de Verenigde Staten verhandeld zou mogen worden. Dit kan Ripple mogelijk diep in de problemen brengen.
Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie