Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Ripple verkoopt ruim $250 miljoen aan XRP, grote interesse onder institutionele bedrijven

Ripple publiceerde op 24 juli het kwartaalrapport voor het tweede kwartaal. Daarin toont het onder andere hoeveel XRP, de cryptocurrency van het Ripple-ecosysteem, het heeft verkocht en aan wie dit werd verkocht. Opvallend is dat de hoeveelheid verkochte XRP-tokens toe is genomen ten opzichte van het vorige kwartaal.

Ripple is het bedrijf achter ripple (XRP). Het ontwikkelt onder andere oplossingen voor financiële bedrijven die internationale overboekingen willen versnellen. Ripple biedt daarvoor enkele producten die bovenop de XRP-ledger gebouwd zijn. Zij kunnen middels het platform zowel met als zonder het XRP-token transacties goedkoop en snel versturen.

- Advertentie -

Naar verluidt verkocht Ripple zo’n $251,5 miljoen aan XRP. Vorig kwartaal was dit nog $169,4 miljoen, wat een toename van ongeveer 48% inhoudt. De verkochte XRP-tokens zouden voor een groot deel naar institutionele bedrijven zijn gegaan die steeds meer interesse beginnen te krijgen in de cryptocurrency-sector.

In totaal verkocht het $106,9 miljoen aan XRP in directe deals met institutionele partijen. $144,6 miljoen aan XRP werd verkocht tijdens automatische verkopen aan bijvoorbeeld handelsplatformen.

In het rapport geeft Ripple verder aan wat het met de XRP heeft gedaan die vastzitten in escrow. Het haalde hier gedurende het afgelopen kwartaal 1 miljard XRP per maand uit, wat neerkomt op in totaal 3 miljard XRP. 2,1 miljard van die XRP werden opnieuw in escrow-contracten geïnvesteerd en 0,9 miljard XRP ging naar de ontwikkeling van het ecosysteem middels de incubator Xpring en samenwerkingen met bedrijven middels RippleNet.

Onlangs werd bekend dat de Bank of America Ripple mogelijk gaat gebruiken voor een nieuw afwikkelingssysteem. Dit blijkt uit een recent opgedoken patentaanvraag. Met het systeem wil de Bank of American de XRP-ledger gaan gebruiken voor transacties met verschillende valuta.

Afgelopen zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.919,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.937,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.967,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.021,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.102,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.919,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.937,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.967,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.021,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.102,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...