Timo Bult Timo Bult
25/07/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2019 17:20

Ripple verkoopt ruim $250 miljoen aan XRP, grote interesse onder institutionele bedrijven

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grootste bank van Egypte is nieuwste partner van Ripple

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple publiceerde op 24 juli het kwartaalrapport voor het tweede kwartaal. Daarin toont het onder andere hoeveel XRP, de cryptocurrency van het Ripple-ecosysteem, het heeft verkocht en aan wie dit werd verkocht. Opvallend is dat de hoeveelheid verkochte XRP-tokens toe is genomen ten opzichte van het vorige kwartaal.
Ripple is het bedrijf achter ripple (XRP). Het ontwikkelt onder andere oplossingen voor financiële bedrijven die internationale overboekingen willen versnellen. Ripple biedt daarvoor enkele producten die bovenop de XRP-ledger gebouwd zijn. Zij kunnen middels het platform zowel met als zonder het XRP-token transacties goedkoop en snel versturen.
Naar verluidt verkocht Ripple zo’n $251,5 miljoen aan XRP. Vorig kwartaal was dit nog $169,4 miljoen, wat een toename van ongeveer 48% inhoudt. De verkochte XRP-tokens zouden voor een groot deel naar institutionele bedrijven zijn gegaan die steeds meer interesse beginnen te krijgen in de cryptocurrency-sector.
In totaal verkocht het $106,9 miljoen aan XRP in directe deals met institutionele partijen. $144,6 miljoen aan XRP werd verkocht tijdens automatische verkopen aan bijvoorbeeld handelsplatformen.
In het rapport geeft Ripple verder aan wat het met de XRP heeft gedaan die vastzitten in escrow. Het haalde hier gedurende het afgelopen kwartaal 1 miljard XRP per maand uit, wat neerkomt op in totaal 3 miljard XRP. 2,1 miljard van die XRP werden opnieuw in escrow-contracten geïnvesteerd en 0,9 miljard XRP ging naar de ontwikkeling van het ecosysteem middels de incubator Xpring en samenwerkingen met bedrijven middels RippleNet.
Onlangs werd bekend dat de Bank of America Ripple mogelijk gaat gebruiken voor een nieuw afwikkelingssysteem. Dit blijkt uit een recent opgedoken patentaanvraag. Met het systeem wil de Bank of American de XRP-ledger gaan gebruiken voor transacties met verschillende valuta.
Afgelopen zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie