Nieuw patent onthult dat Bank of America Ripple (XRP) gaat gebruiken

Een nieuwe patent van de Bank of America (BofA) onthult een nieuw afwikkelingssysteem dat gebruik gaat maken van Ripple’s gedecentraliseerde ledger technologie (DLT) voor transacties tussen verschillende valuta. Dat viel een aantal gebruikers onlangs op Twitter op:

In het document zijn een aantal grafieken te zien die aantonen hoe twee klanten van BofA gemakkelijk geldtransacties uit kunnen voeren in verschillende valuta door gebruik te maken van Ripple’s blockchain-protocol.

Met behulp van Ripple’s native cryptocurrency, de XRP, wordt voor BofA de mogelijkheid om een valuta over te zetten in een andere een stuk sneller en efficiënter dan voorheen.

Een voorbeeld dat in het document gegeven wordt is dat zogenaamde end of day (EOD) afwikkelingen in de toekomst real-time afgehandeld kunnen worden.

Verder schrijft BofA in het document dat blockchain-technologie en DLT de potentie hebben om het huidige bankwezen en accountancy sterk te ontwrichten.

Op het moment dat het document publiekelijk toegankelijk werd gemaakt had dat gelijk een invloed op de XRP-koers. Deze steeg aan het eind van de dag op 20 juli naar zo’n $0,34. Op het moment is deze weer iets terug gecorrigeerd naar $0,33. XRP is derde grootste cryptocurrency op de markt met een totale kapitalisatie van ongeveer $14,1 miljard.

Gisteren had KPMG, een van de “Big Four” accountancy-bedrijven, aangekondigd dat het samen met Microsoft, Tomia en R3 een dergelijk blockchain-systeem als bovengenoemde gaat bouwen. Dit systeem zal gericht zijn op afwikkelingen in de telecomindustrie.

Heb je vanochtend al de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David, onze eigen analist, al gelezen? Zo niet, bekijk ‘m dan alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.285,60 Kopen
1
Litebit
€26.567,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.583,10 Kopen
3
SATOS
€26.757,20 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...