nieuw_patent_onthult_dat_bank_of_america_ripple_gaat_gebruiken

Nieuw patent onthult dat Bank of America Ripple (XRP) gaat gebruiken

1829

Een nieuwe patent van de Bank of America (BofA) onthult een nieuw afwikkelingssysteem dat gebruik gaat maken van Ripple’s gedecentraliseerde ledger technologie (DLT) voor transacties tussen verschillende valuta. Dat viel een aantal gebruikers onlangs op Twitter op:

In het document zijn een aantal grafieken te zien die aantonen hoe twee klanten van BofA gemakkelijk geldtransacties uit kunnen voeren in verschillende valuta door gebruik te maken van Ripple’s blockchain-protocol.

Met behulp van Ripple’s native cryptocurrency, de XRP, wordt voor BofA de mogelijkheid om een valuta over te zetten in een andere een stuk sneller en efficiënter dan voorheen.

Een voorbeeld dat in het document gegeven wordt is dat zogenaamde end of day (EOD) afwikkelingen in de toekomst real-time afgehandeld kunnen worden.

Verder schrijft BofA in het document dat blockchain-technologie en DLT de potentie hebben om het huidige bankwezen en accountancy sterk te ontwrichten.

Op het moment dat het document publiekelijk toegankelijk werd gemaakt had dat gelijk een invloed op de XRP-koers. Deze steeg aan het eind van de dag op 20 juli naar zo’n $0,34. Op het moment is deze weer iets terug gecorrigeerd naar $0,33. XRP is derde grootste cryptocurrency op de markt met een totale kapitalisatie van ongeveer $14,1 miljard.

Gisteren had KPMG, een van de “Big Four” accountancy-bedrijven, aangekondigd dat het samen met Microsoft, Tomia en R3 een dergelijk blockchain-systeem als bovengenoemde gaat bouwen. Dit systeem zal gericht zijn op afwikkelingen in de telecomindustrie.

Heb je vanochtend al de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David, onze eigen analist, al gelezen? Zo niet, bekijk ‘m dan alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

+
Satos

9/10

€9.398,34 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.354,40 Kopen
Bitcoinmeester

8.7/10

€9.361,42 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.282,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.374,90 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.546,62 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.331,91 Kopen
Laatste nieuws