Kevin Schijven Kevin Schijven
21/07/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2019 14:45

KPMG werkt samen met Microsoft, Tomia en R3 aan blockchain voor de telecomsector

Nieuws
KPMG_werkt_samen_met_microsoft_tomia_en_r3_aan_blockchain_voor_de_telecomsector

KPMG, een van de “Big Four” internationale accountancy-bedrijven, heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met softwarebedrijven Microsoft, Tomia en R3 om blockchain-technologie toe te passen bij het ontwikkelen van een systeem voor automatische financiële afwikkelingen in de telecomindustrie.
In een blogpost gepubliceerd op 16 juli schrijft Arun Ghosh van KMPG dat met de komst van 5G-netwerken de uitdagingen en problemen van grensoverschrijdende en netwerk overschrijdende financiële afwikkelingen in de telecomindustrie steeds groter en complexer worden.

De omzet uit internationale mobiele data roaming zal naar verwachting in 2022 $31 miljard bedragen, met een gemiddelde jaarlijkse groei van acht procent. Hoewel we meer data kunnen consumeren op meer plaatsen dan ooit te voren met de volgende golf van vorderingen in de telecom, wordt het steeds complexer voor telecombedrijven om financiële verrekeningen bij te houden en af te wikkelen.

Aldus Arun Ghosh. Blockchain-technologie zou een uitkomst zijn om deze toenemende problematiek te bestrijden. Met behulp van zogeheten smart contracts kunnen afwikkelingen tussen mobiele telefoonaanbieders en netwerken sneller en efficiënter afgehandeld worden. Dat zou vervolgens moeten leiden naar lagere kosten voor de gebruikers.
Verder zegt Ghosh dat het momenteel weken als niet een hele maand kan duren om verrekkingen tussen verschillende mobiele dienstenverleners af te handelen. Met behulp van blockchain-technologie kan dat teruggebracht worden naar dagelijks, wat een “bijna real-time” betaalsysteem zou zijn.

Het implementeren van een blockchain-oplossing biedt een concurrentievoordeel dat telecombedrijven helpt om dataconnectiviteit toegankelijk en betaalbaar te houden voor consumenten, en biedt de noodzakelijke efficiëntie en transparantie voor verbeterde netwerk overschrijdende afwikkelingen in de industrie.

We zijn zeer verheugd om met andere leiders in deze branche samen te werken om deze oplossing te leveren, en onderzoeken actief extra blockchain-oplossingen om telecombedrijven te ondersteunen met de komst van 5G.

Begin maart publiceerde KMPG een onderzoek waaruit bleek dat 41% van de wereldleiders in de technologie-industrie blockchain-technologie zal gaan gebruiken in de komende drie jaar. Eind mei bleek dat Microsoft het bitcoin (BTC) symbool had toegevoegd aan spreadsheetprogramma Excel.
Heb je vanochtend al de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David, onze eigen analist, al gelezen? Zo niet, bekijk ‘m dan alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie