Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ripple Labs krijgt opnieuw rechtszaak op zijn dak omtrent ripple (XRP)

Ripple Labs, het bedrijf dat producten bovenop de XRP Ledger bouwt, heeft het opnieuw aan de stok gekregen met investeerders. Er wordt namelijk opnieuw een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf omdat de cryptocurrency XRP namelijk als effecten kunnen worden geclassificeerd, aldus de aanklagers.

Ripple Labs kreeg het in 2018 ook al aan de stok met investeerders met dezelfde aanklacht, maar dit keer ziet het er een stuk kansrijker uit voor de aanklagers. Een onlangs gepubliceerd document van de Securities and Exchange Commission (SEC) zou namelijk roet in het eten kunnen gooien voor Ripple Labs.

- Advertentie -

Dit document, “Framework for “Investment Contract” Analysis of Digital Assets“, beschrijft een raamwerk op basis waarvan activa als effecten kunnen worden gezien. In het geval van dit raamwerk zou XRP als digitaal effect moeten worden gezien, aldus de aanklagers.

crypto_insiders_telegram_bannerDaarnaast schendt Ripple ook nog eens een aantal wetten in de Amerikaanse staat Californië. Zo zou Ripple “de connecties tussen Ripple’s enterprise-oplossingen en XRP vervagen om de vraag te stimuleren”. Bovendien zou “Ripple cryptocurrency exchanges betalen om XRP te noteren op hun handelsplatformen om het aanbod van XRP te verlagen om zo de vraag te vergroten”.

Mocht Ripple Labs worden vervolgd in Californië dan kan het flink in de problemen komen. In die staat wordt namelijk niet alleen de bekende ‘Howey-test‘ gebruikt om te bepalen of iets een effect is of niet. Daar zou de rechtbank namelijk ook de ‘risk capital test‘ kunnen gaan gebruiken, een veel uitgebreidere test dan de Howey-test.

Het is duidelijk dat de aanklagers proberen Ripple Labs te verbinden met de XRP Ledger en ripple (XRP). Het bedrijf heeft altijd beweert dat XRP Ledger op geen enkele manier afhankelijk is van Ripple Labs, en dat het bedrijf enkel producten op dit op zichzelf staande netwerk bouwt. Of dit argument deze keer ook voldoende zal zijn is nog maar de vraag. Ripple Labs heeft tot 19 september om met een officiële verklaring te komen.

Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.319,51 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.319,51 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin wankelt? Dit is míjn plan A!

Waar staan we nu werkelijk? Aan de vooravond van de grooste bull run ooit of een apocalyptische ineenstorting van de economie? Dit blijft de...