Timo Bult Timo Bult
28/08/2019 17:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:49

Ripple CEO reageert op berichtgeving omtrent verkoop XRP en rechtszaak

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ripple_CEO_reageert_op_berichtgeving_omtrent_XRP_verkoop_en_rechtszaak

Foto: rafapress/Shutterstock

De afgelopen weken waren niet bepaald prettig voor Ripple, het bedrijf achter RippleNet en de cryptocurrency ripple (XRP). Zo kreeg het flink wat kritiek wegens de hoeveelheid XRP die het bedrijf aan andere bedrijven verkocht, en werd er opnieuw een rechtszaak aangespannen omtrent het vraagstuk of de cryptocurrency een effect is of niet. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, ging op 28 augustus in een reeks tweets in op de berichtgeving.
crypto_insiders_telegram_bannerGarlinghouse begon met te zeggen versteld te staan van de berichtgeving van de afgelopen weken, afkomstig van “bedenkelijke bronnen”. In een tweet schrijft hij:

Ik sta altijd versteld van de bedenkelijke bronnen (zacht uitgedrukt) die FUD verspreiden over #XRP en @Ripple. Zeker de afgelopen weken (Ripple’s verkoop van XRP, de rechtszaak, enz.) …. dus voel ik me gedwongen om hierop te reageren


Garlinghouse ging vervolgens in op de zorgen rondom de rechtszaak die onlangs werd aangespannen. Volgens nieuwe richtlijnen van de Securities and Exchange Commission (SEC) zou XRP als effect bestempeld kunnen gaan worden. Garlinghouse stelt echter dat de richtlijnen niet officieel zijn uitgegeven door de SEC:

Als gedaagde in de class action-rechtszaak zal ik niet op de details ingaan (reactie van Ripple komt binnenkort). Ik zal alleen dit zeggen: De SEC-richtlijnen werden niet uitgegeven door de Commissie en zijn geen wet- en regelgeving. Het is duidelijk dat XRP geen effect is en het VK en anderen hebben dat ook gezegd.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Is de verkoop van XRP marktmanipulatie?

Vervolgens ging Garlinghouse in op de kritiek die het bedrijf kreeg rondom de verkoop van XRP aan andere bedrijven. Daardoor zou de XRP koers flink gedaald zijn. De traditionele investeerder Peter Brandt bestempelde het zelfs als marktmanipulatie door Ripple. In een tweet stelt Garlinghouse echter dat de verkoop van XRP nodig is om het gebruik van de cryptocurrency te doen laten groeien. Bovendien zou de hoeveelheid XRP die op dit moment wordt verkocht flink omlaag zijn gegaan:

XRP-verkoop gaat over het laten groeien van het gebruik van XRP – het bouwen van RippleNet en het ondersteunen van andere zakelijke activiteiten met XRP, bijvoorbeeld Dharma & Forte. De realiteit is dat we de verkoop hebben VERLAAGD qua volume Q/Q en sindsdien is de inflatie van het circulerende aanbod van XRP lager dan die van BTC en ETH.


Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie