Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Er is 100 miljoen XRP overgemaakt naar voormalig Ripple CTO McCaleb

Er is 100 miljoen XRP (XRP) overgemaakt aan Jed McCaleb, de voormalig CTO van Ripple. Dat meldt Whale Alert, een Twitter-account dat grote cryptocurrency transacties waarneemt, op 7 september.

- Advertentie -

Jed McCaleb, die ooit 7.3 miljard XRP in bezit had, is een enorme hoeveelheid ervan op de markt aan het dumpen sinds 2018. Er is dan ook een grote kans dat deze 100 miljoen XRP, ter waarde van zo’n $26 miljoen, ook binnenkort verkocht zal worden.

Wanneer deze hoeveelheid gedumpt zal worden is nog onbekend, maar de kans dat het zal gebeuren is groot, en het zal hoogstwaarschijnlijk de prijs van XRP geen gunst doen. XRP is de slechts presterende cryptocurrency dit jaar in de top tien grootste tokens qua marktkapitalisatie.

Het is niet duidelijk waarom McCaleb dit doet, buiten dat hij hieraan miljoenen dollars verdient. Er wordt gespeculeerd dat hij zich wellicht schuldig maakt aan sabotage. Hij is namelijk ook de CTO en oprichter van Stellar Lumens (XLM), een directe concurrent van Ripple. Daarnaast was hij ook een van de oprichters van de inmiddels allang failliete cryptocurrency-exchange Mt. Gox.

Vorige week reageerde Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, op berichtgeving omtrent de verkoop van XRP alsmede de rechtszaak omtrent het vraagstuk of XRP een effect is of niet.

Bekend investeerder en analist Peter Brandt stelde vorige maand op Twitter dat Ripple de koers van XRP wellicht aan het manipuleren is.

Begin dit jaar zei McCaleb in een interview dat TRON (TRX) “gewoon troep” is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.358,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.157,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.198,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.229,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.244,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.157,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.198,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.229,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.244,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.358,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...