CEO Ripple: “Ripple kan de prijs van XRP evenmin beïnvloeden als de whales de prijs van bitcoin (BTC) kunnen beïnvloeden”

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, was vandaag te gast bij CNN’s First Move. In het interview met Julia Chatterley claimt Garlinghouse dat “niemand in staat is om de XRP koers te beïnvloeden”, onder andere vanwege het enorme dagelijkse volume.

In het interview gaf Garlinghouse een simpele uitleg van hoe XRP precies werkt en welke voordelen banken en andere financiële instellingen ermee kunnen hebben. XRP lost volgens Garlinghouse een echt probleem op en heeft daarom een toekomst, ondanks de FUD die er vaak nog heerst rondom cryptocurrency.

Op basis van recente berichtgeving omtrent het “dumpen van XRP door Ripple“, vroeg Chaterey aan de CEO van Ripple hoe dit precies zit. Daarop zei hij dat Ripple de grootste belanghebber is van het succes van zowel Ripple als XRP. Het zou dus niet slim zijn om XRP in grote hoeveelheden te dumpen op de markt, aldus Garlinghouse.

Op de vraag of Ripple de XRP koers kan beïnvloeden antwoordde Garlinghouse:

Ripple kan de prijs van XRP evenmin beïnvloeden als de whales de prijs van Bitcoin kunnen beïnvloeden. […] Ik denk niet dat niemand in staat is om deze koersen te manipuleren.

Ripple geeft als reden voor de verkoop van XRP dat het zo het ecosysteem wil laten groeien door meer bedrijven XRP te laten gebruiken. Op basis van dit gegeven werd Garlinghouse gevraagd of deze bedrijven korting krijgen en of zij dus de markt zouden kunnen beïnvloeden.

crypto-insiders_telegram_banner

Daarop antwoordde Garlinghouse dat bedrijven als MoneyGram en Santander die XRP gebruiken de cryptocurrency tegen de marktprijs kopen. Soms zijn er echter ook bedrijven die “voor $10 miljoen XRP willen kopen”. Zij krijgen de mogelijkheid om het te kopen tegen korting, echter legt Ripple deze bedrijven wel restricties op. Zo mogen zij niet zomaar XRP beginnen te dumpen.

Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.290,60 Kopen
1
Litebit
€26.504,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.506,30 Kopen
3
SATOS
€26.783,70 Kopen
Meer nieuws

XRP, BNB, USDC en DOGE worden nu ondersteund op Pornhub

Pornhub, een zeer populaire pornografische website, ondersteunt nu ook XRP (XRP), Binance Coin (BNB), USD Coin (USDC) en Dogecoin (DOGE). Dat viel als eerst...

Bitcoin (BTC) whales en fundamentals tonen bullish beeld

De hoeveelheid aan bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC erop, oftewel de zogeheten bitcoin-whales, is dit jaar hard toegenomen. Sinds de jaarwisseling hebben...

Bitcoin (BTC) koers na behoorlijke daling weer terug bij af, altcoins worden niet gespaard

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur aardig teruggezakt nadat de bulls opnieuw niet door de weerstand bij $37.500 heen konden breken. De komende...

Polkadot (DOT) corrigeert na enorme stijging, maar deze aankondigingen kunnen de koers weer doen opleven

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Polkadot (DOT) nu de vierde grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. De DOT koers was in drie weken...

Bitcoin wordt vooral illegaal gebruikt, zegt nieuwe Amerikaanse minister van Financiën, maar klopt dat wel?

Janet Yellen, de aankomende Amerikaanse minister van Financiën, noemt cryptocurrencies als bitcoin (BTC) “bijzonder zorgelijk” en zegt dat ze voornamelijk gebruikt worden voor illegale...

Ripple medeoprichter Jed McCaleb dumpt miljoenen XRP ondanks rechtszaak

Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en Mt. Gox, is weer begonnen met het dumpen van grote hoeveelheden XRP (XRP) op de markt. McCaleb verkocht in...