Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

CEO Ripple: “Ripple kan de prijs van XRP evenmin beïnvloeden als de whales de prijs van bitcoin (BTC) kunnen beïnvloeden”

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, was vandaag te gast bij CNN’s First Move. In het interview met Julia Chatterley claimt Garlinghouse dat “niemand in staat is om de XRP koers te beïnvloeden”, onder andere vanwege het enorme dagelijkse volume.

In het interview gaf Garlinghouse een simpele uitleg van hoe XRP precies werkt en welke voordelen banken en andere financiële instellingen ermee kunnen hebben. XRP lost volgens Garlinghouse een echt probleem op en heeft daarom een toekomst, ondanks de FUD die er vaak nog heerst rondom cryptocurrency.

- Advertentie -

Op basis van recente berichtgeving omtrent het “dumpen van XRP door Ripple“, vroeg Chaterey aan de CEO van Ripple hoe dit precies zit. Daarop zei hij dat Ripple de grootste belanghebber is van het succes van zowel Ripple als XRP. Het zou dus niet slim zijn om XRP in grote hoeveelheden te dumpen op de markt, aldus Garlinghouse.

Op de vraag of Ripple de XRP koers kan beïnvloeden antwoordde Garlinghouse:

Ripple kan de prijs van XRP evenmin beïnvloeden als de whales de prijs van Bitcoin kunnen beïnvloeden. […] Ik denk niet dat niemand in staat is om deze koersen te manipuleren.

Ripple geeft als reden voor de verkoop van XRP dat het zo het ecosysteem wil laten groeien door meer bedrijven XRP te laten gebruiken. Op basis van dit gegeven werd Garlinghouse gevraagd of deze bedrijven korting krijgen en of zij dus de markt zouden kunnen beïnvloeden.

crypto-insiders_telegram_banner

Daarop antwoordde Garlinghouse dat bedrijven als MoneyGram en Santander die XRP gebruiken de cryptocurrency tegen de marktprijs kopen. Soms zijn er echter ook bedrijven die “voor $10 miljoen XRP willen kopen”. Zij krijgen de mogelijkheid om het te kopen tegen korting, echter legt Ripple deze bedrijven wel restricties op. Zo mogen zij niet zomaar XRP beginnen te dumpen.

Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.070,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.941,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.015,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.020,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.070,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.941,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.015,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.020,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...