Roy van Krieken Roy van Krieken
04/10/2022 05:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2022 05:05

Kim Kardashian krijgt $1,26 miljoen boete voor promoten crypto scam

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Continúa la demanda por criptoestafa contra Kim Kardashian

Foto: Asatur Yesayants / Shutterstock.com

De Amerikaanse beroemdheid Kim Kardashian heeft zich volgens de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) schuldig gemaakt aan het bedriegen van haar volgers op sociale media. Kardashian was in 2021 betrokken bij het promoten van EthereumMAX (EMAX), wat uiteindelijk niets meer bleek te zijn dan een ordinaire pump & dump.

Crypto oplichters richten hun ogen op toncoin na Telegram samenwerking
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Kim Kardashian schuldig aan crypto oplichting?

Vandaag werd bekend dat de SEC officieel een aanklacht tegen Kim Kardashian heeft ingediend. In de aanklacht wordt onder meer beweerd dat Kardashian het heeft nagelaten om te vermelden dat zij $250.000 had gekregen als betaling voor het promoten van EthereumMAX, wat overigens helemaal niets te maken heeft met het Ethereum (ETH) netwerk.

Inmiddels heeft Kardashian de beschuldiging weten te schikken en als gevolg hiervan moet zij $1,26 miljoen als boete betalen. Daarnaast wordt Kardashian verboden om in de komende drie jaar nog een cryptocurrency op haar sociale media kanalen te promoten.

In 2021 deelde Kim Kardashian op Instagram reclame voor het project. Kim Kardashian is een van de grootste accounts op het platform met meer dan 330 miljoen volgers. Hoeveel mensen door het bericht van Kardashian in de scam-cryptocurrency zijn getrapt is niet bekend.

Advertentie

SEC-voorzitter spreekt zich uit

Zelfs de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, liet zich op Twitter uit over de zaak met Kim Kardashian. Hij benadrukt dat mensen uit moeten kijken wanneer een beroemdheid zoals Kardashian bepaalde investeringen aanprijst. De kans is namelijk groot dat dit dergelijke projecten in werkelijkheid een stuk minder baanbrekend zijn dan de beroemdheden doen vermoeden.

“Deze zaak is een herinnering dat, wanneer beroemdheden of influencers beleggingsmogelijkheden onderschrijven, waaronder crypto-activa-effecten, dit niet betekent dat die beleggingsproducten geschikt zijn voor alle beleggers,” zei SEC-voorzitter Gary Gensler in een tweet.

Opmerkelijk aan dit bericht van Gensler is het feit dat hij ‘crypto-effecten’ specifiek benoemt. Dat is op dit moment een gevoelig punt binnen de crypto gemeenschap. De SEC is namelijk van mening dat verschillende cryptocurrencies, zoals XRP, effecten zijn en de regulatie hiervan de verantwoordelijkheid van de SEC is. Echter, de meningen zijn hierover verdeeld

Ook de Nederlandse overheid heeft een campagne lopen die jongeren waarschuwt voor de risico’s van crypto. Hierover lees je in dit artikel meer.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie