Roy van Krieken Roy van Krieken
01/11/2021 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2021 06:05

Klokkenluider Edward Snowden en Mike Novogratz halen hard uit naar Shiba Inu (SHIB) ‘manie’ 

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Klokkenluider Edward Snowden en Mike Novogratz halen hard uit naar Shiba Inu (SHIB) manie’

De afgelopen tijd stond in het teken van de meme-coin Shiba Inu (SHIB). Deze cryptocurrency ging het gevecht aan met zijn grootste rivaal, dogecoin (DOGE), en won. De koers van Shiba Inu steeg astronomisch, maar helaas voor veel hoopvolle investeerders kelderde diezelfde koers kort hierna heftig.

Shiba Inu steeg in een maand tijd met zo’n 826% en kwam ruimschoots in de top 10 van grootste cryptocurrencies te staan. Het wist zelfs groter te worden dan dogecoin, waar Shiba Inu uiteraard op gebaseerd is.

Solana verslaat koploper Ethereum met meeste betalingen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Edward Snowden

Klokkenluider Edward Snowden liet op Twitter weten dat hij niet bepaald gecharmeerd is van de meme-coin. Hij voegt zich met zijn uitspraken in het alsmaar groeiende kamp dat zich hevig verzet tegen de populariteit van Shiba Inu en andere meme-coins.

In zijn bericht op Twitter spreekt hij tot de Shiba Inu investeerders en geeft aan hen zijn goedbedoelde advies. Snowden stelt dat mogelijke investeerders erg goed moeten nadenken voordat zij investeren in een cryptocurrency zoals Shiba Inu.

Het is volgens Snowden enorm onverstandig om je zuurverdiende geld te investeren in ‘hondengeld’ in de hoop snel rijk te worden. Al helemaal omdat Shiba Inu zelfs maar een kloon is van het originele ‘hondengeld’.

Er gaan verhalen rond op social media en nieuwsplatformen dat investeerders met een kleine inleg een enorme hoeveelheid vermogen hebben verkregen door een Shiba Inu investering. Dit leidt er vervolgens toe dat meer en meer mensen verleid worden om ook te investeren in de meme-coin.

Tegenstanders van Shiba Inu stellen echter dat de groei die de cryptocurrency onlangs doormaakte alles behalve houdbaar is. Op dit moment heeft Shiba Inu een grotere marktwaarde dan zeker 380 van de 500 grootste bedrijven in de Verenigde Staten, wat redelijk bizar te noemen is.

Advertentie

Mike Novogratz

De CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, liet eveneens weten wat hij vond van de recente koersbewegingen van Shiba Inu. Volgens hem zijn de ontwikkelingen omtrent de meme-coin vergelijkbaar met onder meer die van GameStop, AMC en Tesla.

Al deze bedrijven zijn, volgens analisten althans, enorm overgewaardeerd. Echter, zij blijven tegen alle verwachtingen in schijnbaar eindeloos stijgen. Novogratz stelt dat dit een gevolg is van de vorming van gemeenschappen rondom dergelijke aandelen en projecten.

Deze gemeenschappen zijn volgens Mike Novogratz erg goed in staat om ‘nieuwe volgelingen naar binnen te trekken’.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie