kwetsbaarheid_EOS_zal_zorgen_voor_gigantische_exchange_hack_volgens_blockchain_onderzoeker

Kwetsbaarheid EOS zal leiden tot gigantische exchange-hack, voorspelt blockchain-onderzoeker

1

Het EOS-netwerk heeft haar eerste blocks nog maar amper verwerkt, maar een blockchain-onderzoeker voorspelt al dat een nog niet ontdekte kwetsbaarheid in de codebase van de opkomende cryptocurrency in de nabije toekomst zal leiden tot een “enorme exchange-hack”.

Schrijvend op Twitter, voorspelde Cornell-professor Emin Gün Sirer dat EOS, dat vorige week gelanceerd werd na een ICO van een jaar die $4 miljard opbracht, de oorzaak zal zijn van een significante cryptocurrency-exchange hack op een gegeven moment in het volgende kalenderjaar.

Ik zeg het: er zal volgend jaar een enorme exchange-hack plaatsvinden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de kwetsbaarheid van EOS. Die exchange zal haar hele wallet verliezen.

Als EOS haar arbitrators gebruikt om de hack om te keren, zal de besmetting zich stroomafwaarts verspreiden. Er zullen rechtszaken dreigen waarbij de ontwikkelaars en Block Producers betrokken zijn.

Hoewel hij verduidelijkt dat deze voorspelling niet gebaseerd is op een specifieke kwetsbaarheid die hij heeft ontdekt of waarvan hij gelooft dat het ergens in de EOS-broncode verborgen zit, voerde hij aan dat zoiets dergelijks waarschijnlijk onvermijdelijk is, gezien de manier waarop ontwikkelaars omgaan met veiligheids-kritieke bugs.

EOS_tweet_Emin_Gun_Sirer

Zoals eerder gemeld, zorgde een bug in het EOS-netwerk ervoor dat de blockchain enkele uren op zaterdag tot stilstand kwam en ontwikkelaars bijeen kwamen om een patch te releasen. De foutcode deed zich voor binnen 48 uur na de activatie. De bug werd snel gepatcht maar Sirer bekritiseerde de ontwikkelaars voor het doordrammen van het netwerk zonder voldoende analyse:

Je kunt niet stapsgewijs je weg naar correctheid patchen. In dezelfde geest kun je niet beginnen met enkele stenen, balken en kabels over een waterlichaam, de gaten waardoorheen de auto’s in de oceaan vallen repareren, en eindigen met een dragende brug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws