Rico Engelbarts
19/06/2018 11:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:01

Kwetsbaarheid EOS zal leiden tot gigantische exchange-hack, voorspelt blockchain-onderzoeker

icon-altcoins
Altcoin nieuws
kwetsbaarheid_EOS_zal_zorgen_voor_gigantische_exchange_hack_volgens_blockchain_onderzoeker

Het EOS-netwerk heeft haar eerste blocks nog maar amper verwerkt, maar een blockchain-onderzoeker voorspelt al dat een nog niet ontdekte kwetsbaarheid in de codebase van de opkomende cryptocurrency in de nabije toekomst zal leiden tot een “enorme exchange-hack”.
Schrijvend op Twitter, voorspelde Cornell-professor Emin Gün Sirer dat EOS, dat vorige week gelanceerd werd na een ICO van een jaar die $4 miljard opbracht, de oorzaak zal zijn van een significante cryptocurrency-exchange hack op een gegeven moment in het volgende kalenderjaar.

Ik zeg het: er zal volgend jaar een enorme exchange-hack plaatsvinden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de kwetsbaarheid van EOS. Die exchange zal haar hele wallet verliezen.
Als EOS haar arbitrators gebruikt om de hack om te keren, zal de besmetting zich stroomafwaarts verspreiden. Er zullen rechtszaken dreigen waarbij de ontwikkelaars en Block Producers betrokken zijn.

Hoewel hij verduidelijkt dat deze voorspelling niet gebaseerd is op een specifieke kwetsbaarheid die hij heeft ontdekt of waarvan hij gelooft dat het ergens in de EOS-broncode verborgen zit, voerde hij aan dat zoiets dergelijks waarschijnlijk onvermijdelijk is, gezien de manier waarop ontwikkelaars omgaan met veiligheids-kritieke bugs.
EOS_tweet_Emin_Gun_Sirer
Zoals eerder gemeld, zorgde een bug in het EOS-netwerk ervoor dat de blockchain enkele uren op zaterdag tot stilstand kwam en ontwikkelaars bijeen kwamen om een patch te releasen. De foutcode deed zich voor binnen 48 uur na de activatie. De bug werd snel gepatcht maar Sirer bekritiseerde de ontwikkelaars voor het doordrammen van het netwerk zonder voldoende analyse:

Je kunt niet stapsgewijs je weg naar correctheid patchen. In dezelfde geest kun je niet beginnen met enkele stenen, balken en kabels over een waterlichaam, de gaten waardoorheen de auto’s in de oceaan vallen repareren, en eindigen met een dragende brug.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie