Roy van Krieken Roy van Krieken
18/12/2021 16:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2021 16:10

Langverwachte parachains eindelijk live op Polkadot (DOT)

icon-altcoins
Altcoin nieuws

 

Het team achter Polkadot (DOT) heeft onlangs bekend gemaakt dat zij de eerste parachains hebben gelanceerd. Vijf jaar nadat de visie van parachains voor het eerst werd beschreven in de white paper van Polkadot door oprichters Robert Habermeier en Gavid Wood is het nu dan eindelijk zo ver.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Parachains

Parachains zijn losstaande layer-1 blockchains die parallel lopen aan het hoofdnetwerk van Polkadot en deze zijn eveneens gekoppeld aan de Polkadot Relay Chain. Dit zorgt ervoor dat het netwerk veel meer transacties kan verwerken en dat projecten met hun eigen blockchain niet vastlopen door verstoppingen op een andere chain.

De eerste parachains zullen zich focussen op verschillende aspecten van de crypto industrie. Zo zijn er onder meer decentralized finance (DeFi), smart contracting en leningen parachains.

De eerste parachains zullen een slot huren op de Polkadot Relay Chain gedurende 96 weken. Onder meer Acala, Moonbeam, Parallel Finance, Astar en Clover zullen de eerste parachains zijn die op het Polkadot netwerk opereren.

 

Het team van Polkadot gelooft dat in de toekomst, naarmate het project meer aandacht krijgt door onder meer de opkomst van de metaverse, het Polkadot ecosysteem alsmaar zal blijven groeien. De verschuiving van een enkele blockchain naar een netwerk van verschillende, aan elkaar gelinkte blockchains zal dan compleet zijn.

Interoperabiliteit

Het is juist dit multichain framework wat Gavin Wood voor ogen had toen hij zich afsplitste van Ethereum (ETH) om zijn eigen blockchain project op te zetten. Volgens hem zijn parachains bij uitstek de ideale manier om een blockchain voor verschillende doeleinden nuttig te maken.

“Geen enkel blockchain ontwerp werkt optimaal voor elke use case. Elke chain komt met voor- en nadelen die ervoor zorgen dat het goed werkt voor sommige applicaties, maar niet voor andere. Het parachain model was gebouwd met het idee dat de toekomst van Web3 erom zal draaien dat veel verschillende type blockchains met elkaar zullen samenwerken.”

Op het moment zijn er slechts een handvol, 13 om precies te zijn, parachain slots beschikbaar op de Polkadot Relay Chain. Deze draaien ondertussen al op Kusama, het canary netwerk van Polkadot. In de komende maanden zullen er echter meer dan 100 parachain slots beschikbaar worden.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie