Roy van Krieken Roy van Krieken
18/03/2022 19:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2022 19:08

Let op: Team achter Baby Musk ‘rug pull’ weer actief

Vorige maand vond er de zoveelste grootschalige zogenaamde ‘rug pull’ plaats. Baby Musk (BABYMUSK) was een meme-coin die uiteraard de interesse probeerde te wekken van dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) investeerders. Het project haalde in een korte tijd enkele miljoenen op, maar vervolgens gingen de ontwikkelaars er met al het geld vandoor. Het lijkt erop dat ditzelfde team nu opnieuw van plan is om goedgelovige investeerders op te lichten. 

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Big Coin (BIG)

De redactie van Crypto-Insiders werd op de hoogte gesteld van deze mogelijke scam door een trouwe lezer. Hij gaf aan dat hij voorheen had meegedaan aan de Baby Musk airdrop en op die manier in de Telegram groep van het project zat. Het team van Baby Musk verdween van de radar, maar deze groep bleef bestaan. Onlangs werd plotseling de naam van de Telegram groep veranderd in ‘Big Coin Discuss’.

Het lijkt er sterk op dat het team achter de Baby Musk rug pull dus weer opnieuw actief is. Dit keer wordt er een nieuwe coin gepromoot onder de naam Big Coin (BIG). Op de website van het project worden mooie beloftes gedaan en wordt het project als ‘the next big thing’ aangekondigd. Ze spelen zelfs in op goedgelovige investeerders door op de website te stellen dat iedereen vast en zeker moe is van rug pulls en andere vormen van oplichting. Alles wijst er echter op dat Big Coin niets meer is dan een dergelijke ordinaire oplichting.

Hoewel we op dit moment natuurlijk nog niet met de volle 100% kunnen stellen dat het hier gaat om een rug pull of honeypot scam, doen investeerders er goed aan om ver weg te blijven van Big Coin. De signalen zijn overduidelijk.

Crypto scams

Het komt helaas elke dag voor dat crypto investeerders van hun zuurverdiende geld worden beroofd door oplichters en fraudeurs. Big Coin is slechts het laatste voorbeeld van een crypto project dat als enige doel heeft om geld afhandig te maken van onwetende slachtoffers.

Vooral op de Binance Smart Chain (BSC), waar Big Coin uiteraard ook op draait, zijn crypto scams de normaalste zaak van de wereld. Een tijdje terug maakte het blockchain security bedrijf Peckshield een lijst bekend van een heleboel crypto scams op de BSC. Ondertussen kunnen we Big Coin ook aan dit lijstje toevoegen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie