Roy van Krieken Roy van Krieken
11/02/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 13:41

Baby Musk meme-coin koers daalt 100% na ‘rug pull’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Baby Musk meme-coin koers daalt 100% na 'rug pull'

Foto: moxumbic/Shutterstock

Baby Musk (BABYMUSK), een meme-coin die uiteraard is vernoemd naar miljardair en Tesla CEO Elon Musk, beloofde investeerders om de wereld van meme-coins te revolutionaliseren. Niets bleek minder waar en investeerders bleven met enkel gebakken lucht over nadat de koers van de token plotseling met 100% in elkaar stortte.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Rug pull

De geruchten gaan dat de ontwikkelaars van het project hun tokens plotseling hebben gedumpt waardoor de koers totaal in elkaar zakte. Daarnaast waren bezitters van de tokens niet in staat om hun tokens te verkopen, hetgeen een honeypot genoemd wordt.

Het project haalde sinds de lancering aan het begin van deze maand meer dan $2 miljoen op. Tegelijkertijd werden er grote beloftes gedaan en werd een poging gedaan door de ontwikkelaars om op een legitiem project te lijken. Investeerders die in deze mooie praatjes geloofden hebben helaas hun oorspronkelijke investering zien verdampen.

Er is op dit moment geen spoor meer te bekennen van de ontwikkelaars van Baby Musk. Zelfs de website van het project is uit de lucht gehaald. Er lijkt hier dan ook sprake te zijn geweest van een klassieke rug pull.

Crypto scams

Dit is slechts het laatste voorbeeld van een crypto scam waarbij goedgelovige investeerders hun zuurverdiende geld in rook zien opgaan. Rug pulls zijn tegenwoordig nog altijd aan de orde van de dag. Aan het einde van het vorige jaar vond er een vergelijkbare rug pull plaats waarbij er door de oplichter vele miljoenen buit werden gemaakt. Squid Game (SQUID) kreeg veel media aandacht, maar ook dit project bleek niets meer dan een rug pull te zijn.

Volgens het blockchain security bedrijf Peckshield zijn er op dit moment een groot aantal rug pull projecten actief op de Binance Smart Chain (BSC). Peckshield publiceerde een tijdje terug een lijst waarin al deze soort crypto scams die zij op het spoor zijn gekomen worden opgesomd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie