litecoin_oprichter_charlie_lee_investeer_alleen_in_crypto_als_je_het_je_kan_veroorloven

Litecoin-oprichter Charlie Lee: investeer alleen in crypto als je het je kan veroorloven

0

In het programma “Fast Money” op CNBC heeft Charlie Lee, oprichter van Litecoin (LTC) in een interview benadrukt dat bearmarkten in feite een goed moment zijn voor ontwikkelaars en de crypto-gemeenschap om zich te concentreren op technologische ontwikkeling, de adoptie van cryptocurrency te bevorderen en om uitdagingen zoals de schaalbaarheid aan te pakken.

Ook noemde Lee de bearmarkt een uitstekende investeringsgelegenheid voor long-term bulls, die genoeg geld bezitten om het zich te kunnen veroorloven de investering te verliezen:

Zolang je geen geld uitgeeft dat je niet kunt missen, vind ik dat prima. Ik vind het een kwalijke zaak als mensen een tweede hypotheek op hun huis nemen, al hun geld in een coin stoppen en het dan met 80% zien dalen. Maar zolang je het je kunt veroorloven, vind ik geld uitgeven aan crypto helemaal prima.

Gevraagd naar wanneer Bitcoin (BTC) weer terug zal keren naar haar recordhoogtes van december vorig jaar, antwoordde Lee dat het “moeilijk te voorspellen” is wanneer de bearmarkt van dit jaar om zal slaan. Hij zei dat hij in de zeven jaar dat hij in de crypto-wereld zit, de markt binnen een half jaar weer een positieve impuls kreeg, maar dat het bij andere bearmarkten weer drie tot vier jaar duurde.

Gevraagd, door presentatrice Melissa Lee, naar in welke mate de prijs van een cryptocurrency iets zegt over de staat van een bepaald netwerk, de adoptie van cryptocurrency en de levensvatbaarheid daarvan, antwoordde Charlie Lee het volgende:

Op de lange termijn zal de prijs van Bitcoin iets vertellen over het succes van cryptocurrencies, maar op de korte termijn zegt dat niet zoveel. Er is dit jaar bijvoorbeeld zoveel adoptie geweest van Bitcoin en Litecoin, maar hun prijzen zijn wel met 60% tot 70% gedaald. Dat komt omdat het zo volatiel is en het alleen maar om speculatie draait tegenwoordig, maar in de toekomst zal de prijs wel een afspiegeling vormen van het succes van de currencies.

Lee reageerde op de vraag omtrent zijn eigen beslissing om zijn Litecoin-aandelen te verkopen en zei dat hij daarvoor gekozen had vanwege een “belangenconflict”, en dat hij om diezelfde reden ook niet van plan is om de altcoin op de korte termijn terug te kopen, misschien zelfs nooit.

In juli kwam Charlie Lee op Twitter onder vuur te liggen van de Litecoin-gemeenschap nadat hij had getweet dat elke crypto-belegger ten minste één Bitcoin moet bezitten. “Zodra je 1 BTC hebt, moet je vooral alle andere shitcoins kopen!” tweette hij destijds, waardoor mensen dachten dat hij zijn eigen Litecoin een “shitcoin” noemde.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws