Rico Engelbarts
30/08/2018 10:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/08/2018 10:59

Litecoin-oprichter Charlie Lee: investeer alleen in crypto als je het je kan veroorloven

icon-altcoins
Altcoin nieuws
litecoin_oprichter_charlie_lee_investeer_alleen_in_crypto_als_je_het_je_kan_veroorloven

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

In het programma “Fast Money” op CNBC heeft Charlie Lee, oprichter van Litecoin (LTC) in een interview benadrukt dat bearmarkten in feite een goed moment zijn voor ontwikkelaars en de crypto-gemeenschap om zich te concentreren op technologische ontwikkeling, de adoptie van cryptocurrency te bevorderen en om uitdagingen zoals de schaalbaarheid aan te pakken.
Ook noemde Lee de bearmarkt een uitstekende investeringsgelegenheid voor long-term bulls, die genoeg geld bezitten om het zich te kunnen veroorloven de investering te verliezen:

Zolang je geen geld uitgeeft dat je niet kunt missen, vind ik dat prima. Ik vind het een kwalijke zaak als mensen een tweede hypotheek op hun huis nemen, al hun geld in een coin stoppen en het dan met 80% zien dalen. Maar zolang je het je kunt veroorloven, vind ik geld uitgeven aan crypto helemaal prima.

Gevraagd naar wanneer Bitcoin (BTC) weer terug zal keren naar haar recordhoogtes van december vorig jaar, antwoordde Lee dat het “moeilijk te voorspellen” is wanneer de bearmarkt van dit jaar om zal slaan. Hij zei dat hij in de zeven jaar dat hij in de crypto-wereld zit, de markt binnen een half jaar weer een positieve impuls kreeg, maar dat het bij andere bearmarkten weer drie tot vier jaar duurde.
Gevraagd, door presentatrice Melissa Lee, naar in welke mate de prijs van een cryptocurrency iets zegt over de staat van een bepaald netwerk, de adoptie van cryptocurrency en de levensvatbaarheid daarvan, antwoordde Charlie Lee het volgende:

Op de lange termijn zal de prijs van Bitcoin iets vertellen over het succes van cryptocurrencies, maar op de korte termijn zegt dat niet zoveel. Er is dit jaar bijvoorbeeld zoveel adoptie geweest van Bitcoin en Litecoin, maar hun prijzen zijn wel met 60% tot 70% gedaald. Dat komt omdat het zo volatiel is en het alleen maar om speculatie draait tegenwoordig, maar in de toekomst zal de prijs wel een afspiegeling vormen van het succes van de currencies.

Lee reageerde op de vraag omtrent zijn eigen beslissing om zijn Litecoin-aandelen te verkopen en zei dat hij daarvoor gekozen had vanwege een “belangenconflict”, en dat hij om diezelfde reden ook niet van plan is om de altcoin op de korte termijn terug te kopen, misschien zelfs nooit.
In juli kwam Charlie Lee op Twitter onder vuur te liggen van de Litecoin-gemeenschap nadat hij had getweet dat elke crypto-belegger ten minste één Bitcoin moet bezitten. “Zodra je 1 BTC hebt, moet je vooral alle andere shitcoins kopen!” tweette hij destijds, waardoor mensen dachten dat hij zijn eigen Litecoin een “shitcoin” noemde.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie