Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Litecoins (LTC) Mimblewimble voor ‘Confidential Transactions’ in september op testnet gelanceerd

Litecoin (LTC) is een van de grootste cryptocurrencies op de markt, maar over ontwikkelingen binnen het project hoor je eigenlijk maar weinig. Toch zitten de ontwikkelaars van het project niet stil. Zij werken op dit moment namelijk aan de implementatie van Mimblewimble, dat meer privacy en schaalbaarheid moet gaan bieden voor Litecoin-gebruikers.

De naam van het protocol, Mimblewimble, verwijst naar de bekende toverspreuk uit Harry Potter. Dankzij het protocol kunnen vertrouwelijke transacties worden gedaan waarbij het bedrag van de transactie verborgen kan worden. Naast dat het een extra privacy-functie aan Litecoin toevoegt, zou het ook de schaalbaarheid moeten verbeteren.

- Advertentie -

In begin 2019 kondigde Litecoin-oprichter Charlie Lee al aan dat deze ‘Confidential Transactions’ naar Litecoin zouden komen:

Fungibility is de enige eigenschap van gezond geld die ontbreekt in Bitcoin en Litecoin. Nu het schalingsdebat achter de rug is, zal het volgende slagveld gaan over fungibility en privacy.

Ik ben nu gefocust om Litecoin meer fungible te maken door vertrouwelijke transacties toe te voegen.

Het vraagstuk omtrent privacy en crypto begon de afgelopen tijd weer op te laaien. Zo kondigde cryptocurrency-exchange Coinbase aan samen te gaan werken met de Amerikaanse autoriteiten om fraude en witwaspraktijken aan te pakken. De gemeenschap reageerde boos op dit nieuws met veel klanten die besloten Coinbase te laten vallen.

Ook Roger Ver ziet dat crypto inbreuk kan maken op de privacy van de gebruikers. Mocht het echter juist worden geïmplementeerd dan zou het juist de privacy kunnen waarborgen. 

Privétransacties zouden dus zomaar een aantrekkelijke functie kunnen gaan worden voor diegene die daar behoefte aan heeft. Litecoin is een van de grootste cryptocurrencies die hieraan werkt. Volgens de hoofdontwikkelaar die aan de Mimblewimble-implementatie werkt, David Burkett, zal het protocol in september al op het testnet worden gelanceerd:

Voortgangsupdate van juni:

Minimale implementatie van de mempool gecodeerd. mining logic is geschreven voor het opnemen van uitbreidingsblokken. Mimblewimble-transacties kunnen nu worden uitgezonden naar peers.

Alles ligt nog op schema voor het testnet half september.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.992,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.780,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.830,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.839,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.852,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.992,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.780,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.830,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.839,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.852,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...