Timo Bult Timo Bult
06/07/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2020 09:44

Litecoins (LTC) Mimblewimble voor 'Confidential Transactions' in september op testnet gelanceerd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoins (LTC) Mimblewimble implementatie voor 'Confidential Transactions' in september op testnet gelanceerd

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Litecoin (LTC) is een van de grootste cryptocurrencies op de markt, maar over ontwikkelingen binnen het project hoor je eigenlijk maar weinig. Toch zitten de ontwikkelaars van het project niet stil. Zij werken op dit moment namelijk aan de implementatie van Mimblewimble, dat meer privacy en schaalbaarheid moet gaan bieden voor Litecoin-gebruikers.
De naam van het protocol, Mimblewimble, verwijst naar de bekende toverspreuk uit Harry Potter. Dankzij het protocol kunnen vertrouwelijke transacties worden gedaan waarbij het bedrag van de transactie verborgen kan worden. Naast dat het een extra privacy-functie aan Litecoin toevoegt, zou het ook de schaalbaarheid moeten verbeteren.
In begin 2019 kondigde Litecoin-oprichter Charlie Lee al aan dat deze ‘Confidential Transactions’ naar Litecoin zouden komen:

Fungibility is de enige eigenschap van gezond geld die ontbreekt in Bitcoin en Litecoin. Nu het schalingsdebat achter de rug is, zal het volgende slagveld gaan over fungibility en privacy.

Ik ben nu gefocust om Litecoin meer fungible te maken door vertrouwelijke transacties toe te voegen.


Het vraagstuk omtrent privacy en crypto begon de afgelopen tijd weer op te laaien. Zo kondigde cryptocurrency-exchange Coinbase aan samen te gaan werken met de Amerikaanse autoriteiten om fraude en witwaspraktijken aan te pakken. De gemeenschap reageerde boos op dit nieuws met veel klanten die besloten Coinbase te laten vallen.
Ook Roger Ver ziet dat crypto inbreuk kan maken op de privacy van de gebruikers. Mocht het echter juist worden geïmplementeerd dan zou het juist de privacy kunnen waarborgen. 
Privétransacties zouden dus zomaar een aantrekkelijke functie kunnen gaan worden voor diegene die daar behoefte aan heeft. Litecoin is een van de grootste cryptocurrencies die hieraan werkt. Volgens de hoofdontwikkelaar die aan de Mimblewimble-implementatie werkt, David Burkett, zal het protocol in september al op het testnet worden gelanceerd:

Voortgangsupdate van juni:

Minimale implementatie van de mempool gecodeerd. mining logic is geschreven voor het opnemen van uitbreidingsblokken. Mimblewimble-transacties kunnen nu worden uitgezonden naar peers.

Alles ligt nog op schema voor het testnet half september.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie