Timo Bult Timo Bult
06/07/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2020 09:44

Litecoins (LTC) Mimblewimble voor 'Confidential Transactions' in september op testnet gelanceerd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoins (LTC) Mimblewimble implementatie voor 'Confidential Transactions' in september op testnet gelanceerd

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Litecoin (LTC) is een van de grootste cryptocurrencies op de markt, maar over ontwikkelingen binnen het project hoor je eigenlijk maar weinig. Toch zitten de ontwikkelaars van het project niet stil. Zij werken op dit moment namelijk aan de implementatie van Mimblewimble, dat meer privacy en schaalbaarheid moet gaan bieden voor Litecoin-gebruikers.
De naam van het protocol, Mimblewimble, verwijst naar de bekende toverspreuk uit Harry Potter. Dankzij het protocol kunnen vertrouwelijke transacties worden gedaan waarbij het bedrag van de transactie verborgen kan worden. Naast dat het een extra privacy-functie aan Litecoin toevoegt, zou het ook de schaalbaarheid moeten verbeteren.
In begin 2019 kondigde Litecoin-oprichter Charlie Lee al aan dat deze ‘Confidential Transactions’ naar Litecoin zouden komen:

Fungibility is de enige eigenschap van gezond geld die ontbreekt in Bitcoin en Litecoin. Nu het schalingsdebat achter de rug is, zal het volgende slagveld gaan over fungibility en privacy.

Ik ben nu gefocust om Litecoin meer fungible te maken door vertrouwelijke transacties toe te voegen.


Het vraagstuk omtrent privacy en crypto begon de afgelopen tijd weer op te laaien. Zo kondigde cryptocurrency-exchange Coinbase aan samen te gaan werken met de Amerikaanse autoriteiten om fraude en witwaspraktijken aan te pakken. De gemeenschap reageerde boos op dit nieuws met veel klanten die besloten Coinbase te laten vallen.
Ook Roger Ver ziet dat crypto inbreuk kan maken op de privacy van de gebruikers. Mocht het echter juist worden geïmplementeerd dan zou het juist de privacy kunnen waarborgen. 
Privétransacties zouden dus zomaar een aantrekkelijke functie kunnen gaan worden voor diegene die daar behoefte aan heeft. Litecoin is een van de grootste cryptocurrencies die hieraan werkt. Volgens de hoofdontwikkelaar die aan de Mimblewimble-implementatie werkt, David Burkett, zal het protocol in september al op het testnet worden gelanceerd:

Voortgangsupdate van juni:

Minimale implementatie van de mempool gecodeerd. mining logic is geschreven voor het opnemen van uitbreidingsblokken. Mimblewimble-transacties kunnen nu worden uitgezonden naar peers.

Alles ligt nog op schema voor het testnet half september.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie