Kevin Schijven Kevin Schijven
05/07/2020 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2020 18:15

Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies kunnen privacy waarborgen, maar ook verdere inbreuk maken, aldus Roger Ver

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies kunnen privacy waarborgen, maar ook verdere inbreuk maken, aldus Roger Ver

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Roger Ver, CEO van Bitcoin.com en bekend bitcoin cash (BCH) voorstander, besprak onlangs zijn visie over de toekomst omtrent cryptocurrencies en privacy in een podcast van ‘Follow The White Rabbit.’


Cryptocurrencies kunnen volgens Ver de controle over persoonlijke gegevens weer teruggeven aan het individu. Daarmee verwijst hij naar toenemende inbreuk op privacy van overheden overal ter wereld met behulp van gigantische technologiebedrijven als Google en Apple.

Mijn grootste hoop is dat deze nieuwe technologische systemen mensen in staat zullen stellen meer controle te hebben over hun eigen leven, en meer controle over hun eigen lot, hun eigen privacy en hun eigen informatie.

Echter kan dit ook de andere kant opgaan. Ver geeft toe dat deze technologie ook zou kunnen worden misbruikt om juist een nog verdere inbreuk op privacy te maken.

Mijn grootste nachtmerrie is dat het precies het tegenovergestelde zal zijn. Het kan beide kanten opgaan en het is aan ons om erachter te komen welke van die paden we af zullen gaan.

Veel openbare blockchains laten namelijk sporen achter die gebruikt kunnen worden om financiële transacties van individuen te volgen. Ook heeft de Chinese regering toegegeven dat het blockchain-technologie wil gebruiken om interacties van burgers te volgen.
Toch hebben blockchains en cryptocurrencies als bitcoin (BTC) het voordeel dat ze geen toezicht vanuit de overheid nodig hebben. Ver meldt dat de encryptietechnologie die blockchains hebben alsnog veel betrouwbaarder is dan welke menselijke autoriteit dan ook. Volgens Ver is de wiskunde makkelijker te vertrouwen dan overheden en internetproviders.

Als je iemand moet vertrouwen om jouw informatie niet openbaar te maken, dan pakt dat meestal niet zo goed uit. Dus ik ben een veel grotere fan van het bouwen van tools, zoals encryptiesoftware, waar je niemand hoeft te vertrouwen. Laten we tools bouwen waarbij je niet hoeft te vertrouwen dat andere mensen je niet bespioneren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie