Kevin Schijven Kevin Schijven
16/05/2022 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2022 12:30

LUNA verkocht toch alle 80.000 bitcoin, wil UST houders compenseren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
LUNA verkocht toch alle 80.000 bitcoin, wil UST houders compenseren

Foto: Creative_Bird/Shutterstock

Afgelopen week stortte Terra (LUNA) alsmede de algoritmische stablecoin terraUSD (UST) in. De zogeheten “peg” of koppeling tussen UST en USD hield niet stand en zorgde voor een death spiral van beide cryptocurrencies.

De Luna Foundation Guard (LFG) kocht eerder dit jaar een enorme hoeveelheid BTC om als extra onderpand te dienen, mocht de koppeling verloren gaan. Het bedrijf had binnen drie dagen meer dan 80.000 BTC verkocht om deze koppeling te redden, maar inmiddels weten we dat dit tevergeefs was.

Dit weekend was op Crypto Insiders te lezen dat het echter onduidelijk was wat met een groot deel van deze BTC gebeurd was. LFG bevestigt vanochtend dat ook de rest van deze BTC verkocht is. Het bedrijf verkocht in eerste instantie ongeveer 26 miljoen USDT, 24 miljoen USDC en 50 duizend BTC voor UST.

Nieuw Nederlands crypto project groeit als kool en gaat voor meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Vermiste bitcoins zijn ook verkocht

De vraag was echter wat met de overige 30.000 BTC was gebeurd. LFG bevestigt vanochtend dat ook deze BTC verkocht zijn voor UST. Dat betekent dat er nog maar zo’n 313 BTC in de reserves van LFG zit. De totale waarde van deze reserves is dus van $3,21 miljard gedaald naar slechts $238 miljoen, rekende onderzoeker Mika Honkasalo uit.

Dat neemt in elk geval de vrees weg dat nog een miljard dollar aan bitcoins op het punt staan om gedumpt te worden. Honkasalo noemt het zelfs indrukwekkend dat deze verkoop zo sterk werd opgevangen door de markt.

Daar was vanochtend Ki Young Ju, CEO van analysebedrijf CryptoQuant, het mee eens. Hij zei dat deze dump mogelijk werd opgevangen door flinke accumulatie van BTC door institutionele investeerders.

Verder meldt LFG dat het van plan is om de overige assets te gebruiken om houders van UST te compenseren. Het bedrijf meldt dat de kleinere houders als eerst aan de beurt komen. Dat volgt mogelijk na advies van Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin, die aangaf dat kleine investeerders als eerst gecompenseerd moeten worden. Later hierover meer op Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie