Kevin Schijven Kevin Schijven
14/09/2021 06:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2021 06:25

Marvel & DC verbieden hun artiesten om hun werk als NFT’s te verkopen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Marvel & DC verbieden hun artiesten om hun werk als NFT's te verkopen

Marvel en DC, de twee grootste stripboekuitgevers ter wereld, willen niet dat hun artiesten non-fungible tokens (NFT’s) verkopen van hun (eigen) werk. Dat meldt persbureau Bloomberg op 10 september.

Marvel, bekend van Spider-Man en de Avengers, en DC, bekend van Superman en Batman, stonden normaliter hun artiesten toe om extra te verdienen door originele afdrukken te verkopen van hun werk.

De artiesten dachten dat NFT’s de volgende stap zouden kunnen zijn om extra te verdienen, maar de enorme bedrijven staan dit dus niet toe. Volgens de publicatie mogen artiesten bij de twee uitgevers geen NFT’s verkopen van personages die “eigendom” van de bedrijven zijn, ook niet van de personages die zij zelf gecreëerd hebben.

Dat gaat natuurlijk niet zonder controverse, het blokkeert namelijk (potentiele) inkomsten voor deze artiesten. Er is al veel kritiek over het feit dat deze artiesten niet betaald worden voor het succes van de recente films van de bedrijven.

De reden voor deze beslissing is hoogstwaarschijnlijk omdat de uitgevers zelf van plan zijn om NFT’s te verkopen. Marvel waagde zich hier al vorige maand aan met een Spider-Man NFT op het VeVe platform. Een woordvoerder van Marvel zegt dat er ook plannen zijn voor de artiesten in de toekomst op VeVe.

Het nieuws komt niet als een verassing, van de zomer ontvingen meerdere artiesten al waarschuwingsbrieven van de bedrijven. Ironisch genoeg had toen iemand een van deze brieven juist verkocht als een NFT.

Zaken als copyright, patenten en intellectueel eigendom zijn al jaren een onderwerp van controverse, vooral sinds de opkomst van computers en het internet. Veel mensen zijn van mening dat de regels en wetten hieromtrent ver achterhaald zijn en alleen de rechten van de rijken beschermen. De opkomst van NFT’s en wat dit betekent voor eigendomsrechten lijkt dit onderwerp alleen maar complexer te maken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie