Roy van Krieken Roy van Krieken
08/08/2021 07:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2021 07:52

Spider-Man in NFT vorm? Marvel stapt de wereld van crypto in en sluit deal met VeVe

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Spider-Man in NFT vorm Marvel stapt de wereld van crypto in en sluit deal met VeVe

De Amerikaanse uitgever van stripverhalen zoals Spider-Man en Iron Man, Marvel, heeft onlangs bekend gemaakt dat het bedrijf een deal heeft gesloten met het digitale collectibles bedrijf VeVe. Dit weekend gaat VeVe al van start met de verkoop van enkele Marvel gerelateerde non-fungible tokens (NFT).

Altcoins hebben bitcoin in het vizier, ‘altseason’ op de loer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Spider-man als NFT

De eerste NFT’s van Marvel zullen in de vorm van het beroemde stripfiguur Spider-Man zijn. Vijf variaties van de superheld zullen op de marktplaats van VeVe te koop zijn en ze hebben ook een uiteenlopend prijskaartje. De goedkoopste zal $40 zijn terwijl de duurste rond de $400 zal kosten.

Volgens de president van Marvel, Dan Buckley, is dit slechts het begin. Hij stelt dat het bedrijf hoogstwaarschijnlijk nog veel meer NFT’s zal gaan uitbrengen van verschillende beroemde stripfiguren en superhelden.

“Spider-Man is een van de meest legendarische superhelden in het Marvel Universe, dus er was geen betere manier om onze wereldwijde digitale verzamelobjecten ervaring af te trappen. We kunnen niet wachten om Marvel fans en verzamelaars nog meer opwindende drops te geven in augustus en later”

Ook de CEO van VeVe, David Yu, is positief over de gesloten deal. Volgens hem is deze nieuwe partnership al een hele poos in de maak en doet het hem deugd dat de vruchten eindelijk af beginnen te werpen voor beide partijen.

Advertentie

Steeds meer NFT adoptie

De afgelopen maanden heeft de wereld van NFT’s behoorlijk naam gemaakt en de hype lijkt voorlopig nog niet voorbij. Steeds meer gevestigde bedrijven gaan namelijk in zee met aanbieders van NFT’s, Marvel is slechts het laatste voorbeeld.

Enkele voorbeelden van dergelijke bedrijven zijn: Dolce & Gabbana, Coca Cola en enkele wereldberoemde voetbalclubs. Niet alleen nieuwe bedrijven stappen binnen in de wereld van NFT’s. Ook veel bestaande NFT marktplaatsen draaien record omzetten.

Het lijkt er dan ook op dat deze zet van Marvel en VeVe een logische is. Marvel heeft een ontzettend grote achterban van fans en verzamelaars en op deze manier kan hier optimaal gebruikt gemaakt worden. Grote namen zijn inmiddels niet meer bang om in zee te gaan met aanbieders van NFT’s en het wachten is dan ook op de volgende.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie