Kevin Schijven Kevin Schijven
29/07/2021 15:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2021 15:41

Coca-Cola lanceert Ethereum NFT’s voor Decentraland en doneert opbrengsten aan Special Olympics

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Coca-Cola lanceert Ethereum NFT’s voor Decentraland en doneert opbrengsten aan Special Olympics

Foto: New Africa/Shutterstock

Coca-Cola, de grootste frisdrankproducent ter wereld en een van de grootste merknamen ter wereld, waagt zich nu ook aan de non-fungible token (NFT) markt. Coca-Cola kondigt op 28 juli aan dat het bedrijf een collectie van NFT’s gaat uitbrengen:

De collectie, genaamd “The Friendship Box NFT,” is de allereerste “Coca-Cola NFT loot box.” De collectie bestaat uit meerdere digitale items, waaronder een “Coca-Cola Friendship Card,” een “Coca-Cola Vintage Cooler” en een “Coca-Cola Sound Vizualizer.” Alle drie NFT’s zijn 3D animaties ontworpen door Tafi. De Sound Vizualizer bevat ook het herkenbare geluid van het openen van een flesje cola.

Daarnaast bevat de collectie een “Coca-Cola Bubble Jacket,” een digitale jas die gedragen kan worden in de virtuele wereld van het NFT computerspel Decentraland (MANA). Deze collectie zou geïnspireerd zijn door de beruchte loot boxes uit moderne computerspellen en bevatten daarnaast “verborgen verassingen.”

Coca-Cola gaat voor de collectie NFT’s een veiling houden op de NFT marktplaats van OpenSea. De veiling zal beginnen op 30 juli en loopt tot 2 augustus. Mensen kunnen bieden met ethereum (ETH) tijdens de veiling.

Alle opbrengsten zullen gaan naar de Special Olympics, een internationale organisatie voor sportwedestrijden voor mensen met een verstandelijke beperking, niet te verwarren met de Paralympische Spelen. Selman Careaga, president van The Coca-Cola Company, zegt:

“We zijn verheugd om onze eerste NFT’s te delen met de metaverse, waar nieuwe vriendschappen worden gesmeed op nieuwe manieren in nieuwe werelden, en om onze jarenlange vriend en partner, Special Olympics International, te ondersteunen. Elke NFT is gemaakt om elementen te vieren die de kern vormen van het merk Coca-Cola, opnieuw geïnterpreteerd voor een virtuele wereld op nieuwe en opwindende manieren.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie