Kevin Schijven Kevin Schijven
29/07/2021 15:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2021 15:41

Coca-Cola lanceert Ethereum NFT’s voor Decentraland en doneert opbrengsten aan Special Olympics

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Coca-Cola lanceert Ethereum NFT’s voor Decentraland en doneert opbrengsten aan Special Olympics

Foto: New Africa/Shutterstock

Coca-Cola, de grootste frisdrankproducent ter wereld en een van de grootste merknamen ter wereld, waagt zich nu ook aan de non-fungible token (NFT) markt. Coca-Cola kondigt op 28 juli aan dat het bedrijf een collectie van NFT’s gaat uitbrengen:

De collectie, genaamd “The Friendship Box NFT,” is de allereerste “Coca-Cola NFT loot box.” De collectie bestaat uit meerdere digitale items, waaronder een “Coca-Cola Friendship Card,” een “Coca-Cola Vintage Cooler” en een “Coca-Cola Sound Vizualizer.” Alle drie NFT’s zijn 3D animaties ontworpen door Tafi. De Sound Vizualizer bevat ook het herkenbare geluid van het openen van een flesje cola.

Daarnaast bevat de collectie een “Coca-Cola Bubble Jacket,” een digitale jas die gedragen kan worden in de virtuele wereld van het NFT computerspel Decentraland (MANA). Deze collectie zou geïnspireerd zijn door de beruchte loot boxes uit moderne computerspellen en bevatten daarnaast “verborgen verassingen.”

Coca-Cola gaat voor de collectie NFT’s een veiling houden op de NFT marktplaats van OpenSea. De veiling zal beginnen op 30 juli en loopt tot 2 augustus. Mensen kunnen bieden met ethereum (ETH) tijdens de veiling.

Alle opbrengsten zullen gaan naar de Special Olympics, een internationale organisatie voor sportwedestrijden voor mensen met een verstandelijke beperking, niet te verwarren met de Paralympische Spelen. Selman Careaga, president van The Coca-Cola Company, zegt:

“We zijn verheugd om onze eerste NFT’s te delen met de metaverse, waar nieuwe vriendschappen worden gesmeed op nieuwe manieren in nieuwe werelden, en om onze jarenlange vriend en partner, Special Olympics International, te ondersteunen. Elke NFT is gemaakt om elementen te vieren die de kern vormen van het merk Coca-Cola, opnieuw geïnterpreteerd voor een virtuele wereld op nieuwe en opwindende manieren.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie