Kevin Schijven Kevin Schijven
26/03/2021 07:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2021 07:07

McLaren Formule 1 team gaat fan token uitbrengen samen met cryptocurrency exchange

icon-altcoins
Altcoin nieuws
McLaren Formule 1 team gaat fan token uitbrengen samen met cryptocurrency exchange

McLaren Racing, het beroemde Formule 1 team, gaat een eigen zogeheten fan token uitbrengen in samenwerking met Bitci.com, een Turkse cryptocurrency-exchange. Dat kondigt het bedrijf op 24 maart aan:

Naar eigen zeggen is dit de eerste fan token in de wereld van de Formule 1 sport. Dit soort non-fungible tokens, of NFT’s, worden steeds populairder. Zo zagen we koers van Chiliz (CHZ) deze maand enorm stijgen, Chiliz geeft samen met Socios.com fan tokens uit van meerdere grote voetbal clubs als Barcelona.

Bitci.com is een Turkse crypto-beurs met een dagelijks handelsvolume van ongeveer $50 miljoen. De exchange wordt tevens een officiële sponsor van het Britse McLaren team. De fan token zal uitgegeven worden op de native blockchain van Bitci; de Bitci Chain. De handelsbeurs geeft ook andere fan tokens uit, zoals voor de Schotse Glasgow Rangers.

McLaren is het tweede oudste actieve team in de F1 en het tweede meest succesvolle team in de autosport na Ferrari met 182 gewonnen races. McLaren kondigt daarnaast ook een partnerschap aan met QNTMPAY, een digitale bank:

Begin deze maand kondigde Crypto.com al aan dat het een officiële sponsor wordt van het Aston Martin F1 team, die voor het eerst in 60 jaar terugkeert naar de sport. Aankomende zondag gaat het nieuwe F1 seizoen van start, de eerste race zal plaatsvinden in Bahrain.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie