Roy van Krieken Roy van Krieken
18/09/2021 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2021 07:05

Medewerker van NFT marktplaats OpenSea die werd beschuldigd van insider trading stapt op

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Medewerker van NFT marktplaats OpenSea die werd beschuldigd van insider trading stapt op

Een paar dagen geleden werd bekend dat een medewerker van het grootste non-fungible token (NFT) platform zich schuldig had gemaakt aan insider trading, ofwel handel met voorkennis.

Het zou hier gaan om Nate Chastain, head of product bij Opensea. Gebruikers wisten op te merken dat hij in staat was om bepaalde NFT’s te kopen voordat deze beschikbaar waren op de hoofdpagina van OpenSea. Kort daarna verkocht hij deze NFT’s weer met winst. Dit zorgde ervoor dat er alarmbellen gingen rinkelen bij deze gebruikers.

Hij zou uiteindelijk met deze insider trading zo’n $67.000 winst hebben gemaakt. 

Het team van OpenSea bevestigde uiteindelijk deze geruchten. Zij stellen dat Chastain zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan insider trading. Als gevolg van deze ontwikkeling heeft OpenSea enkele nieuwe beleidsregels ingevoerd. Zo mogen medewerkers geen vertrouwelijke informatie meer gebruiken om NFT’s te verhandelen en mogen zij ook geen NFT’s meer kopen wanneer deze gepromoot worden.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Chastain stapt op

Er ging al het gerucht dat de CEO van OpenSea, Devin Finzer, aan Nate Chastain zou hebben gevraagd om zo snel mogelijk op te stappen. Het lijkt erop dat Chastain inmiddels inderdaad opgestapt is.

Op zijn Twitter account is namelijk te zien dat hij zijn profiel heeft aangepast en daarmee aangeeft dat hij niet langer werkzaam is bij OpenSea. Of dit direct het gevolg was van het verzoek van de CEO van OpenSea is niet bekend.

Er bestonden al langere tijd vermoedens dat er veel malafide vormen van handel binnen de wereld van NFT’s bestonden. Zo gaf een analist van het onderzoeksbureau Nansen in augustus al aan dat zij bepaalde vreemde signalen op hadden gemerkt. Destijds werd er echter nog niet direct met een vinger gewezen.

Nu komt voor het eerst dus daadwerkelijk de aap uit de mouw. Er was heel concreet sprake van insider trading bij het grootste NFT platform ter wereld. Wat de gevolgen van deze ontwikkeling zullen zijn voor de rest van het NFT ecosysteem moet uiteraard nog blijken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement