Ivo Melchers Ivo Melchers
30/10/2022 06:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2022 06:02

Meer dan 5.000 nieuwe cryptocurrencies in 2022 ondanks bearmarkt

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/rzoze19

Data van CoinMarketCap laat zien dat er in 2022 tot nu toe 5.317 nieuwe cryptocurrencies gelanceerd zijn. Dit brengt het totale aantal digitale valuta op 21.555. Dit betreft een stijging van maar liefst 32% ten opzichte van 1 januari dit jaar. We begonnen 2022 namelijk met een totaal van 16.238 cryptocurrencies.

Deze data zal voor velen als een verassing komen, aangezien 2022 een zwaar jaar is voor de gehele crypto-markt. Over het algemeen worden de meeste nieuwe tokens gelanceerd in een stierenmarkt, waarin ontwikkelaars en investeerders winsten willen maken. Deze gedachtegang zou de stelling kunnen bevestigen dat ontwikkelaars en investeerders aannemen dat de berenmarkt tijdelijk is en dat een nieuwe enorme stijging hoe dan ook eraan zit te komen.

BlackRock onthult nieuw crypto fonds en stort $100 miljoen op Ethereum
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto bearmarkt

Het afgelopen jaar stond in het teken van een berenmarkt voor bitcoin (BTC) en alle andere cryptocurrencies. Alsmaar dalende koersen en een enorm slecht sentiment over de gehele crypto-markt. De meeste cryptocurrencies staan meer dan 70% in het rood en daarmee gaat deze periode gepaard met erg veel pijn onder alle investeerders. Echter gaf de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ) eerder aan dat deze periode in de crypto-markt juist ongelooflijk grote kansen biedt. Ook gaf hij aan dat een berenmarkt op de lange termijn gezonder is dan een markt die alleen maar blijft stijgen.

Positief over laatste kwartaal

Onlangs was in het bitcoin nieuws te lezen dat het sentiment onder crypto investeerders op een hoogste punt stond in meer dan een maand tijd. Santiment gaf aan dat investeerders een rebound verwachtten in het vierde kwartaal. Sinds dat artikel op 20 oktober is de koers van bitcoin en alle andere cryptocurrencies omhoog geschoten. Op 20 oktober stond de koers van bitcoin nog op zo’n $19.000 en op het moment van schrijven is de koers bijna $21.000 dollar. De koers van ethereum (ETH) is nog harder gestegen in deze periode van tijd. Op 20 oktober stond de koers nog op iets minder dan $1.300 en op het moment van schrijven is dat meer dan $1.600. De verwachtingen van de investeerders zijn tot nu toe dus aardig waargemaakt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie