Thom Derks Thom Derks
22/09/2022 12:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2022 12:11

Binance CEO: “Bitcoin bearmarkt is gezond voor industrie”

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin koers valt terug door dreigende aanklacht en verkopende whales

Foto: Marc Bruxelle/Shutterstock

Binance CEO Changpeng Zhao is van mening dat de bearmarkt voor bitcoin (BTC) gezond is voor de industrie. In gesprek met Messari CEO Ryan Selkis tijdens de Mainnet conferentie van gisteren, zei Changpeng Zhao dat een vier-jarige cyclus normaal is voor crypto.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

“Bitcoin prijscorrecties zijn goed”

Changpeng Zhao gelooft dat een bearmarkt op de lange termijn gezonder is dan een markt die alleen maar blijft stijgen. “Prijscorrecties zijn een goede zaak”, zo sprak Zhao tijdens het evenement van woensdag. Investeerders moeten volgens hem niet naar de koersen kijken als ze de gezondheid van de industrie willen peilen.

In plaats daarvan adviseert Zhao investeerders te kijken naar het aantal gebruikers dat crypto koopt en gebruikt. Daarnaast is het volgens hem goed om te kijken naar de hoeveelheid blockchain en Web3-projecten. Hierbij herhaalde hij een in deze industrie veelgehoorde uitspraak: “het is nog vroeg” en zei Zhao dat de industrie nog veel ruimte heeft om te groeien.

“Crypto zit in de beginfase, we zitten zeker niet in een verzadigde markt”, zo is de CEO van Binance hoopvol. Volgens Zhao is de industrie op dit moment zelfs gezond en roept hij het publiek op “de winter uit te rijden”, waarmee hij refereert naar de crypto-winter die de markt momenteel doormaakt.

Advertentie

Binance CEO is optimistisch

De uitgesproken CEO van Binance is optimistisch en niet alleen over de koersen. Ook als het gaat over wetgeving constateert Changpeng Zhao grote vooruitgang. Hierbij noemt hij in het bijzonder de Verenigde Staten, die bijvoorbeeld crypto proberen te implementeren in bestaande financiële frameworks zoals de ‘security-of-commodity’ (effect of grondstof) splitsing.

“We zien veel vooruitgang in de goede richting als het gaat over wetgevende kaders”, zo gaat Changpeng Zhao verder. “Sommige cryptocurrency’s lijken op effecten, anderen meer op een grondstof of een valuta, maar bitcoin doet het alledrie”, waarmee CZ suggereert dat de bestaande wetgeving mogelijk niet van toepassing is op bitcoin.

Naar zijn idee moeten overheden een nieuwe categorie creëren voor op blockchain technologie gebaseerde assets, die hij definieert als “nieuwe technologie voor het versturen van data” en “een nieuwe asset-klasse.” Duidelijk is dat de CEO van Binance nog lang niet klaar is met de industrie.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie