De bearmarkt is het perfecte moment om te leren, en te bouwen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/rzoze19

De CEO van Canadees bitcoin (BTC) mining bedrijf Sato, Fanny Phillip, heeft in een interview met Cointelegraph aangegeven wat mensen het beste kunnen doen tijdens een bearmarkt, zoals we die vandaag de dag uiteraard zien. Volgens haar is een bearmarkt niet enkel ellende. Het biedt de mogelijkheid om te leren en om te bouwen in de aanloop naar een nieuwe bullmarkt.

Crypto bearmarkt biedt kansen

Phillip sprak ook over haar eigen ervaringen met Sato. De afgelopen tijd was een moeilijke voor mining bedrijven. Niet alleen door de volatiliteit en de dalende koersen van de meeste cryptocurrencies, maar ook door problemen met de wereldwijde supply chain. Het was bijvoorbeeld enorm lastig om aan apparatuur te komen, hetgeen vrij cruciaal is voor een mining bedrijf.

Desalniettemin zijn bearmarkten niet per se slecht, dat stelt Phillip. Toen Cointelegraph vroeg of zij een positieve of negatieve houding tegens dergelijke periodes van neerwaartse druk heeft, had zij het volgende te zeggen:

 “Om te bouwen? Perfect. Een bearmarkt is een voor ons gemaakte markt. […] Als de prijs van de Bitcoin laag is, ga je meer minen. Als je apparatuur moet kopen, omdat die gekoppeld is aan de prijs van de Bitcoin, daalt de prijs van de apparatuur een stuk.”

Bouwen in de crypto winter

Dergelijke zaken zorgen ervoor dat een bearmarkt juist het ideale moment is om een bedrijf te bouwen. Echter, dit idee is natuurlijk niet enkel beperkt tot crypto mining bedrijven in Canada. Dit geldt ook enigszins voor particuliere investeerders.

Tijdens een bearmarkt liggen de prijzen van cryptocurrencies vanzelfsprekend een stuk lager. Dat is tenslotte een van de kenmerken van een bearmarkt. Dat betekent tegelijkertijd ook dat het risico van een investering lager ligt dan tijdens een bullmarkt. Immers, je kunt bij een BTC-prijs van $69.000 realistisch veel verder zakken dan op een BTC-prijs van $20.000.

Uiteraard is een bearmarkt ook ideaal voor hen die hun portfolio simpelweg willen uitbouwen. Investeerders met een plan voor de lange termijn (meerdere jaren) likken hun vingers af bij de huidige koersen. Een ding is duidelijk; niet iedereen is bang voor een bearmarkt.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie