Roy van Krieken Roy van Krieken
05/10/2022 13:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2022 13:03

Microsoft investeert via M12 $20 miljoen in Web3 platform

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Microsoft is vandaag de dag natuurlijk niet meer weg te denken uit de wereld van technologie. Het blijkt dat een tak van Microsoft die zich bezighoudt met durfkapitaal, M12, onlangs zeker $20 miljoen heeft geïnvesteerd in ‘Space and Time’. Dit is een gloednieuw Web3 project dat centrale databases wil omvormen tot vertrouwensloze gegevensbronnen, aangedreven door smart contracts.

Alarmbellen bij Solana: helft van alle token pre-sales is een scam
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Space and Time project

Het Space and Time project staat op dit moment nog in de kinderschoenen, maar aan het einde van dit jaar zou de eerste versie van de applicatie gelanceerd moeten worden. Desalniettemin lijken grote spelers zoals Microsoft erg geïnteresseerd te zijn in de mogelijkheden, dat blijkt wel uit de grote investering die het bedrijf heeft gedaan.

De ambitie van Space and Time is groot. Zo wil het bedrijf grote ecosystemen van data, zoals Microsoft bijvoorbeeld beheert, in verbinding stellen met de blockchain. Daarnaast lijken de data tools die Space and Time biedt erg veel op bestaande tools voor Web2 applicaties. Het overschakelen is voor grote gevestigde bedrijven dus een fluitje van een cent.

De CEO van Space and Time, Nate Holiday, had het volgende te zeggen tegen CoinDesk:

“We willen vanaf het begin een meer volwassen, enterprise-secure data warehouse bouwen. De financiering gaat naar de engineering van het meer volwassen product, integraties met grotere data-ecosystemen zoals Microsoft en ook om ervoor te zorgen dat we grote klantenadoptie en use case ontwikkeling hebben.”

Microsoft zet in op Web3

Gelanceerd als onderdeel van het “Startup with Chainlink” initiatief, dat werd opgezet door Chainlink (LINK), gebruikt Space and Time onder meer het Chainlink “price oracle platform” om data uit blockchain protocollen, gedecentraliseerde applicaties (dApps) en off-chain systemen te halen met als doel enterprise-grade use cases te leveren aan smart contract applicaties.

Niet alleen is de grote investering door Microsoft goed nieuws voor Space and Time, het laat ook maar eens zien dat ook de allergrootste bedrijven ter wereld vandaag de dag het steeds vaker aandurven om in crypto bedrijven te investeren. Wellicht dat we in de nabije toekomst vaker dit soort voorbeeld gaan zien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie