Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Minecraft heeft nu blockchain assets via nieuwe Enjin plug-in genaamd EnjinCraft

Minecraft is een van de meest populaire computerspellen ter wereld. Ondanks dat het spel inmiddels al 11 jaar oud is, blijft het groeien qua populariteit. Onlangs kwam naar buiten dat er meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht zijn van het spel en het meer dan 126 miljoen spelers elke maand ziet.

Het is nu mogelijk voor Minecraft spelers om zogeheten getokeniseerde blockchain items met elkaar te delen met behulp van een nieuwe plug-in. Enjin kondigt op 27 mei de lancering van de EnjinCraft plug-in aan:

- Advertentie -

Met de EnjinCraft plug-in kunnen Minecraft serverbeheerders blockchain functionaliteiten toevoegen aan hun Minecraft werelden. Dit maakt het mogelijk om unieke items in de game stoppen die gebonden zijn aan een unieke code. Deze unieke items kunnen vervolgens door spelers onderling geruild worden. Dit gaat met behulp van zogenaamde non-fungible tokens (NFT’s).

Daarnaast kunnen spelers hun Enjin Wallets verbinden met Minecraft waardoor ze hun Enjin en Ethereum (ETH) saldo’s kunnen bekijken vanuit het spel. Vanwege de enorme populariteit van Minecraft wordt dit als een grote stap voor Enjin gezien. De koers van de Enjin Coin (ENJ) schoot dan ook op 27 mei met 20% omhoog in waarde.

EnjinCraft is het begin van een nieuw tijdperk voor sandbox-games. Spelers hebben nu een tastbaar belang in hun spelwereld en servereigenaren kunnen nieuwe soorten verslavende ervaringen creëren door verzamelobjecten en items met schaarste en waarde in het digitale universum te gebruiken.

Aldus Witek Radomski, medeoprichter en CTO van Enjin. Enjin bracht eerder al DonationCraft uit, een plug-in waarmee het mogelijk wordt gemaakt voor spelers om te doneren aan serverbeheerders. Eerder dit jaar lanceerde Enjin nog het Enjin Platform voor Ethereum.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.198,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.240,46 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.260,65 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.263,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.308,19 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...