Kevin Schijven Kevin Schijven
24/12/2020 12:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2020 12:01

MoneyGram distantieert zich van Ripple na aanklacht van SEC omtrent XRP, verdere schade dreigt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
MoneyGram distantieert zich van Ripple na aanklacht van SEC omtrent XRP

MoneyGram, een grote internationale betalingsverwerker, heeft een verklaring uitgebracht omtrent de recente aanklacht van Ripple door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).
Gisteren meldde MoneyGram aan Coindesk dat het nog geen “negatieve impact” heeft gezien op de samenwerking met Ripple en dat het bedrijf “de situatie zal blijven volgen terwijl deze evolueert.”
Vandaag lijkt Moneygram zich te distantiëren van Ripple. Het bedrijf benadrukt in een persbericht, gepubliceerd op 23 december, dat het geen gebruik maakt van de diensten van Ripple, met name RippleNet en het on-demand liquidation (ODL) platform.

MoneyGram heeft sinds juni 2019 een commerciële overeenkomst met Ripple; deze overeenkomst vertegenwoordigt het gebruik van Ripple’s foreign exchange (FX) blockchain handelsplatform (ODL) voor de aankoop of verkoop van vier valuta’s. MoneyGram is zijn andere traditionele tegenpartijen in FX-handel blijven gebruiken gedurende de looptijd van de overeenkomst met Ripple en is niet afhankelijk van het Ripple-platform om aan zijn FX-handelsbehoeften te voldoen.

Ter herinnering: MoneyGram maakt geen gebruik van het ODL-platform of RippleNet voor directe overdrachten van consumentenfondsen – digitaal of anderszins. Bovendien is MoneyGram geen partij bij de SEC-actie.

Aldus het persbericht. Ripple lijkt in een rap tempo steeds meer steun te verliezen. Drie kleinere cryptocurrency-exchanges hebben XRP al geschrapt en naar verluidt overweegt ook Coinbase om dat te doen. Bitwise Asset Management, een grote crypto-vermogensbeheerder, heeft ook al XRP laten vallen. Ondertussen daalt de XRP koers steeds verder omlaag. Ripple ontving nog wel vandaag steun van een voormalig SEC voorzitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie