Timo Bult Timo Bult
16/01/2022 09:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2022 09:53

NFT gekte: 22-jarige jongen wordt miljonair door verkoop selfies

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT gekte: 22-jarige jongen wordt miljonair door verkoop selfies

Foto: AdriaVidal/Shutterstock

De wereld van non-fungible tokens (NFT’s) is een gekke wereld. Plaatjes, video’s, tweets; je kan het zo gek niet bedenken of ze worden omgezet in NFT’s om ze vervolgens te verkopen. Een 22-jarige jongen uit Indonesië is zelfs miljonair geworden met de verkoop van de unieke tokens. Is hij een getalenteerde kunstenaar? Nee, hij verkocht simpelweg zijn selfies!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ghozali nam 5 jaar lang selfies

De 22-jarige computerwetenschapsstudent Sultan Gustaf Al Ghozali nam de afgelopen 5 jaar elke dag een selfie. Met de meer dan 1.000 selfies wilde hij een filmpje maken, iets wat hij uiteindelijk ook deed. Maar toen NFT’s op zijn pad landden besloot hij een stapje verder te gaan. Hij zette de selfies om in NFT’s en verkocht deze op OpenSea.

En nu zal je denken, daar heeft toch niemand interesse in? Ghozali zette de NFT’s te koop voor $3 per stuk, maar al gauw werd de fotoserie een kleine hype op Twitter. Op 14 januari ging een van zijn selfies zelfs over de toonbank voor 0,247 ethereum (ETH). Dat is maar liefst €700!

Maar ook dat was nog niet het hoogtepunt. De zogenoemde floor price voor een van zijn andere selfies steeg uiteindelijk tot een prijs van 0,9 ETH, of €2.600. Het totale handelsvolumes van de collectie op OpenSea bedraagt nu rond de €900 duizend.

Advertentie

Van student naar miljonair

Ghozali zal het niet voor mogelijk hebben gehouden dat zijn NFT’s zo populair zouden worden. De Indonesische student zou inmiddels miljonair zijn geworden met zijn collectie. Een bizar verhaal dat eigenlijk prima in de bizarre wereld van NFT’s past. En nu moet hij natuurlijk wel belasting betalen.

NFT’s zijn crypto-tokens die uniek zijn. Net als 1 ETH staat een NFT op de blockchain. Echter kunnen aan een NFT allerlei dingen gekoppeld worden, zoals plaatjes, video’s en alles wat maar digitaal opgeslagen kan worden. Onlangs kondigde het grote persbureau ANP nog aan historische foto’s in de vorm van NFT’s te gaan verkopen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie