Timo Bult Timo Bult
16/01/2022 09:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2022 09:53

NFT gekte: 22-jarige jongen wordt miljonair door verkoop selfies

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT gekte: 22-jarige jongen wordt miljonair door verkoop selfies

Foto: AdriaVidal/Shutterstock

De wereld van non-fungible tokens (NFT’s) is een gekke wereld. Plaatjes, video’s, tweets; je kan het zo gek niet bedenken of ze worden omgezet in NFT’s om ze vervolgens te verkopen. Een 22-jarige jongen uit Indonesië is zelfs miljonair geworden met de verkoop van de unieke tokens. Is hij een getalenteerde kunstenaar? Nee, hij verkocht simpelweg zijn selfies!

Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak
Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak

Ghozali nam 5 jaar lang selfies

De 22-jarige computerwetenschapsstudent Sultan Gustaf Al Ghozali nam de afgelopen 5 jaar elke dag een selfie. Met de meer dan 1.000 selfies wilde hij een filmpje maken, iets wat hij uiteindelijk ook deed. Maar toen NFT’s op zijn pad landden besloot hij een stapje verder te gaan. Hij zette de selfies om in NFT’s en verkocht deze op OpenSea.

En nu zal je denken, daar heeft toch niemand interesse in? Ghozali zette de NFT’s te koop voor $3 per stuk, maar al gauw werd de fotoserie een kleine hype op Twitter. Op 14 januari ging een van zijn selfies zelfs over de toonbank voor 0,247 ethereum (ETH). Dat is maar liefst €700!

Maar ook dat was nog niet het hoogtepunt. De zogenoemde floor price voor een van zijn andere selfies steeg uiteindelijk tot een prijs van 0,9 ETH, of €2.600. Het totale handelsvolumes van de collectie op OpenSea bedraagt nu rond de €900 duizend.

Advertentie

Van student naar miljonair

Ghozali zal het niet voor mogelijk hebben gehouden dat zijn NFT’s zo populair zouden worden. De Indonesische student zou inmiddels miljonair zijn geworden met zijn collectie. Een bizar verhaal dat eigenlijk prima in de bizarre wereld van NFT’s past. En nu moet hij natuurlijk wel belasting betalen.

NFT’s zijn crypto-tokens die uniek zijn. Net als 1 ETH staat een NFT op de blockchain. Echter kunnen aan een NFT allerlei dingen gekoppeld worden, zoals plaatjes, video’s en alles wat maar digitaal opgeslagen kan worden. Onlangs kondigde het grote persbureau ANP nog aan historische foto’s in de vorm van NFT’s te gaan verkopen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie