Timo Bult Timo Bult
11/01/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2022 14:15

Persbureau Associated Press gaat historische foto’s als NFT’s verkopen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Groot persbureau Associated Press gaat historische foto's als NFT's verkopen

Foto: chrisdorney / Shutterstock.com

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn dé hype van dit moment. De grote bedrijven en organisaties die de NFT-wereld binnenstappen, waaronder Nike en Adidas, onderschrijven dit. Een andere grote naam heeft zich onlangs aan dit lijstje toegevoegd; Associated Press (AP).

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Oude nieuwsreus stapt in crypto

AP is een persbureau dat al 175 jaar bestaat. Het hoofdkantoor van het bureau bevindt zich in New York. Daarnaast zijn er nog zo’n 243 kantoren verspreid over 121 landen. In Nederland heeft AP zijn kantoor in Amsterdam staan.

Nu stapt AP dus ook aan boord van de NFT-trein. In een aankondiging laat de organisatie weten een NFT marktplaats te lanceren in samenwerking met Xooa. Verzamelaars zullen historische persfoto’s kunnen kopen in de vorm van een NFT.

“De eerste collectie zal fotografie bevatten van huidige en voormalige AP-fotojournalisten en een selectie van digitaal verbeterde afbeeldingen van hun werk. Pulitzer Prize-winnende AP-afbeeldingen zullen worden meegenomen.”

Naast de foto zelf zal er allerlei metadata betreffende de foto onderdeel zijn van de NFT’s. Denk dan aan de locatie waar de foto is genomen, de datum en tijd en ook de precieze apparatuur die er mee gemoeid ging.

Eerste NFT collectie lanceert op 31 januari

AP zal vanaf 31 januari elke week een NFT releasen. Het gaat dan om foto’s uit categorieën zoals ruimtevaart, klimaat en oorlog. De opbrengsten zullen in het journalistieke werk van AP geïnvesteerd worden.

Advertentie

Grote namen omarmen NFT’s

Een aantal grote namen omarmden de NFT-hype de afgelopen maanden. Denk aan recentelijk GameStop maar ook Samsung. Artiesten als Eminem doen tevens mee.

Wat volgens velen misschien nog wel het interessantst is, is de implementatie van NFT’s in games. Dit zou crypto bloot kunnen stellen aan honderden miljoenen gebruikers. Onlangs kondigde Ubisoft aan NFT’s voor het eerst officieel in een bestaand spel te hebben geïntegreerd. Zodoende kunnen in-game spullen schaars en uniek zijn. Bovendien kunnen spelers ze verhandelen voor echt geld.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie